google.com, pub-6497066373419060, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Βάλτε διαιτητή τον… Λίτσα - sentragoals.gr
Home » , , » Βάλτε διαιτητή τον… Λίτσα

Βάλτε διαιτητή τον… Λίτσα

Written By news on Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015 | 11:43 π.μ.

Διαβάζοντας την ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός που ήρθε ως κερασάκι στην τούρτα της επιθετικής επικοινωνιακής πολιτικής που αναπτύχθηκε τις τελευταίες ημέρες σε βάρος του Αρετόπουλου και κατ΄ επέκταση του ΠΑΟΚ, ειλικρινά αισθάνθηκα ότι έπεσα σ΄ αυτή τη χώρα με αλεξίπτωτο από άλλο… πλανήτη, πριν από λίγες ημέρες.

Για να σοβαρευτούμε, δεν έπεσα με αλεξίπτωτο αλλά από τα σύννεφα διαπιστώνοντας τα χτυπήματα κάτω από τη μέση που επιχειρεί εις βάρος του ΠΑΟΚ ο Παναθηναϊκός.

Έχει δημιουργήσει την εντύπωση ότι ο Αρετόπουλος ορίστηκε διαιτητής στο ντέρμπι από τον ΠΑΟΚ! Αυτό προκύπτει από την ανάλυση της «πράσινες» διαρροές και εν τέλει από την ανακοίνωση με την οποία η ΠΑΕ Παναθηναικός, ζητά την αντικατάσταση του διαιτητή.

Ποιου διαιτητή; Αυτού που πριν από 1.5 χρόνο κατακρεούργησε τον ΠΑΟΚ για χατίρι του Ολυμπιακού στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας στο Στάδιο Καραισκάκης.

Απόλυτα θεμιτό να επιχειρεί η ΠΑΕ Παναθηναικός να προστατεύσει τα συμφέροντα της. Απόλυτα θεμιτό να θεωρεί (και ρεαλιστικό) να θεωρεί τον Αρετόπουλο, όργανο του συστήματος.

Ο τρόπος όμως που αντέδρασε και η επικοινωνιακή πολιτική που χάραξε, προσβάλουν βάναυσα τον ΠΑΟΚ από κάθε άποψη. Προεξοφλούν στη Λεωφόρο, ότι ο Αρετόπουλος θα ευνοήσει τον Δικέφαλο. Ανήκουστο και 100% προσβλητικό επαναλαμβάνω. Μπορούν να μας θυμίσουν πότε ευνοήθηκε ο ΠΑΟΚ σε αγώνα με τον Παναθηναικό;;; Έστω μια φορά!

Όσο και να ψάξουν δεν θα βρούνε. Αντί της πολιτικής που επέλεξαν ο κ. Αλαφούζος και οι συνεργάτες του, θα μπορούσαν να έρθουν σε επαφή με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ για μια από κοινού κίνηση, ως αντίδραση για τον ορισμό του Αρετόπουλου.

Αντί αυτού η ΠΑΕ Παναθηναικός επέλεξε να χαράξει στρατηγική που δείχνει ότι κυνηγά ευκαιριακά την δική της εύνοια και όχι την βελτίωση των συνθηκών που επικρατούν στο Ελληνικό ποδόσφαιρο.

Προφανώς η «πράσινη» ΠΑΕ εκλαμβάνει ως αδυναμία την πολιτική χαμηλών τόνων που ακολουθεί η ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Αν είναι ή όχι λάθος του Δικεφάλου η συγκεκριμένη επιλογή, δεν είναι θέμα που θα κρίνουμε σήμερα.

Θα φανεί στο μάλλον ποιοι και πως θέλουν τελικά την κάθαρση στο Ελληνικό ποδόσφαιρο.

Θα αποφύγω να αναφερθώ στον τρόπο με τον οποίο ο Παναθηναικός προ διετίας βρέθηκε στην προκριματική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ, στερώντας τη θέση από τον ΠΑΟΚ που την κέρδισε καθαρά και τίμια.

Θα θυμίσω μόνο, πως συμμάχησαν παλαιότερα οι «πράσινοι» με το σύστημα για να εκλέξουν αναπληρωτή πρόεδρο στη Superleague τον Στράτο Σιωπήλη. Για να μην χάσουμε εντελώς το μυαλό μας!

Θα καταθέσω τη δική μου πρόταση… Μάλλον θα την αποδεχθούν και στη Λεωφόρο. Ας οριστεί διαιτητής ο Λίτσας! Ναι, ο Λίτσας! Για να ησυχάσουμε! Ποιος είναι ο Λίτσας; Για να θυμηθούν οι παλαιότεροι και να μάθουν οι νεότεροι…

Ήταν 9 Μαρτίου 1980. Ο πρωτοπόρος ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Παναθηναϊκό. Διαιτητής ο Λίστας που φρόντισε να ανατρέψει την κατάσταση στον βαθμολογικό πίνακα.

Η Τούμπα ήταν από νωρίς κατάμεστη από κόσμο, και η οργανωμένη κερκίδα εκείνη την εποχή γινόταν στη θύρα 7, μιας και η θύρα 4 μετρούσε ακόμα τις πληγές της από το χτύπημα του εγκέλαδου 2 χρόνια πριν.

Με το ξεκίνημα (4') ο ΠΑΟΚ κερδίζει κόρνερ και στην εκτέλεσή του ο Κωστίκος σημειώνει γκολ. Ενώ ο επόπτης φεύγει τρέχοντας για τη σέντρα, ο Λίτσας ακυρώνει το γκολ, υποδεικνύοντας ότι η μπάλα είχε διαγράψει τροχιά εκτός της γραμμής του άουτ κατά την επαναφορά της από τη γωνία.

Είκοσι λεπτά αργότερα, ο Κωστίκος εφορμά από αριστερά, στέκεται όρθιος στο μαρκάρισμα του Κόβη και ...σκοράρει ! Η Τούμπα παίρνει και πάλι φωτιά, αλλά ο Λίτσας είχε άλλη γνώμη: αφού περιμένει να δει την εξέλιξη της φάσης, ακυρώνει και αυτό το τέρμα και σφυρίζει... αμυντικό φάουλ στο μαρκάρισμα του Κόβη!

Και δεν σταμάτησε εκεί. Για να εξασφαλίσει τη νίκη του Παναθηναϊκού, ο Λίτσας έπρεπε να συνεχίσει τα εγκλήματα. Στο 57' αρνήθηκε καθαρό πέναλτι που έγινε στον Κωστίκο (ο πεσμένος Κόβης του έπιασε το πόδι ενώ ο παίκτης μας είχε μπει στην περιοχή και ήταν έτοιμος να σκοράρει) και στις διαμαρτυρίες των ποδοσφαιριστών μας απέβαλε τον Πέλλιο!


Το παιχνίδι έμεινε στην ιστορία ως μια από τις μεγαλύτερες διαιτητικές «σφαγές».

Πηγή : sdna.gr
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

ΔΩΡΕΑ ΓΙΑ ΤΟ SITE

 


Copyright © 2015 - 2022. sentragoals.gr