google.com, pub-6497066373419060, DIRECT, f08c47fec0942fa0 «Φωτογράφισε» κλείσιμο της 13 ο Κοντονής - sentragoals.gr
Home » , , » «Φωτογράφισε» κλείσιμο της 13 ο Κοντονής

«Φωτογράφισε» κλείσιμο της 13 ο Κοντονής

Written By news on Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016 | 3:05 μ.μ.

Για εφαρμογή του νόμου δεσμεύτηκε ο Στ. Κοντονής αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να «κλείσει» η Θύρα 13. Τι είπε για τις επαφές με Μαρινάκη-Μελισσανίδη, Τσίπρα και... συντάξεις.

Ο Σταύρος Κοντονής φιλοξενήθηκε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και δεν θέλησε να αποκαλύψει τις προθέσεις του για το αν θα επιβληθεί περαιτέρω ποινή στον Παναθηναϊκό από την κυβέρνηση για τα επεισόδια στο ντέρμπι των «αιωνίων» μετά τη σχετική εισήγηση της ΔΕΑΒ. Φάνηκε, πάντως, να «φωτογραφίζει» το κλείσιμο Θυρών στο γήπεδο της Λεωφόρου υποστηρίζοντας με σθένος την αποτελεσματικότητα του μέτρου.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού μίλησε για την περίφημη συνομιλία του με τον Βαγγέλη Μαρινάκη στη διάρκεια των επεισοδίων του ντέρμπι επαναλαμβάνοντας ότι θεωρεί πως έπραξε ορθώς που μίλησε με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός παρότι του έχει επιβληθεί ποινή απαγόρευσης ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο. Αναφέρθηκε, δε, και στο ραντεβού με τον Δημήτρη Μελισσανίδη, αλλά και στις εκλογές της ΕΠΟ και τη δυνατότητα της κυβέρνησης να παρεμβαίνει στο έργο της.

Τέλος, σχολίασε την ατάκα του Αλέξη Τσίπρα που τον αποκάλεσε φάλτσο και Παναθηναϊκό, ενώ αναφέρθηκε και στο «φλέγον» ζήτημα της μείωσης των συντάξεων.

Παράλληλα αξιολόγησε θετικά το έργο της κυβέρνησης για την πάταξη της βίας και της διαφθοράς κάνοντας λόγο για πολλές και σημαντικές αποφάσεις στους δέκα μήνες που είναι στη θέση αυτή.


Αναλυτικά, ο Σταύρος Κοντονής μίλησε στους Βασίλη Βέργη και Σάββα Λιβάνιο για:

-την απόφασή του για τον Παναθηναϊκό μετά τις εισηγήσεις της ΔΕΑΒ: «Βλέπω αρκετά στοιχεία της εισήγησης της ΔΕΑΒ να έχουν διαρρεύσει στον Τύπο. Δεν θέλω να πω περισσότερα. Δεν θα ανακοινώσω την απόφασή μου γιατί δεν την έχω πάρει. Αυτό που σας λέω είναι πως θα εφαρμοστεί ο νόμος και θα ληφθούν υπόψη όλα τα ελαφρυντικά στοιχεία, που αποδεικνύονται είτε με έγγραφα είτε με πραγματικά γεγονότα. Ο νόμος θα εφαρμοστεί με δικαιοσύνη. Να είστε σίγουροι».

-το αν θεωρεί πως θα είναι αποτελεσματικό μέτρο το κλείσιμο μιας θύρας: «Από τη στιγμή που υπάρχει στο νόμο, θεωρώ πως είναι σωστό. Αν δεν το θεωρούσα σωστό, δεν θα το είχα εντάξει στο νόμο. Η απόφασή μου δεν εξαρτάται από τα δικαιοδοτικά όργανα, είναι αυτοτελής και αυτάρκης. Αυτή η δυνατότητα υπάρχει ακόμη και στο πειθαρχικό δίκαιο των διεθνών ποδοσφαιρικών ομοσπονδιών. Δεν είναι ένα εφεύρημα ελληνικό. Έχει παρατηρηθεί ότι επεισόδια γίνονται σε χώρους του γηπέδου, όπου αρέσκονται να φιλοξενούνται οπαδοί που ενίοτε έχουν μια πιο ακραία συμπεριφορά. Πολλές φορές ο συγκεκριμένος χώρος, μια συγκεκριμένη θύρα για παράδειγμα, λειτουργεί ακόμη και ως φετίχ για κάποιους».

-το αν προσθέτει κάτι η ποινή από την κυβέρνηση εφόσον έχει επιληφθεί ήδη η αθλητική δικαιοσύνη: «Ο νόμος έχει μια αυτοτέλεια σε ό,τι αφορά το πειθαρχικό δίκαιο. Η πολιτεία, όσον αφορά στα θέματα βίας, επιφυλάσσει ένα δικαίωμα στον εαυτό της όπου βλέπει παθογένειες να τις τιμωρεί. Αν για παράδειγμα ένας ξενοδόχος ρυπαίνει το περιβάλλον, μπορεί το σωματείο των ξενοδόχων να τον τιμωρήσει, αλλά και η πολιτεία έχει δικαίωμα να τον τιμωρήσει. Δεν εφευρίσκω εγώ μέτρα τιμωρίας, αλλά επιβάλλονται όσα προβλέπονται στο νόμο. Δεν είναι τακτική δικαιοσύνη αυτή των δικαιοδοτικών οργάνων, αλλά αθλητική δικαιοσύνη με τακτικούς δικαστές».

-τις συνέπειες από πιθανή μεταφορά των οργανωμένων σε άλλες θύρες εφόσον κλείσει η δική τους: «Το ζήτημα δεν είναι αν μετακινηθούν οι οπαδοί σε άλλες θύρες. Στις συγκεκριμένες θύρες που πηγαίνουν κάποιοι οπαδοί πηγαίνουν μόνο αυτοί και γι’ αυτό ακριβώς συμβαίνουν επεισόδια. Ίσως έτσι συγκρατηθούν από κάποιους φιλάθλους έτσι. Η πλειοψηφία όσων κάνουν επεισόδια είναι παιδιά τα οποία αν καθίσεις και μιλήσεις μαζί τους είναι απόλυτα λογικά, αλλά από μια υποδαύλιση ακραίων συναισθημάτων παρασύρονται. Δεν είναι ωραίο πράγμα να κλείνουμε τα γήπεδα. Πέρσι αναγκάστηκα να κλείσω δύο αγωνιστικές τα γήπεδα και σε μια να μη γίνουν καθόλου αγώνες το έκανα γιατί η κατάσταση ήταν έκρυθμη. Δεν γίνεται να παρατηρούμε, όμως, μια παραβατική συμπεριφορά και να μην κάνουμε τίποτα. Πιστεύω πως μπορεί να συνετιστούν κάποιοι έτσι, γιατί θα δουν ότι εφαρμόζει το νόμο προς κάθε κατεύθυνση. Ένας νόμος δεν κρίνεται καλός ή κακός στην πρώτη φάση της ζωής του, πρέπει να εφαρμοστεί σε βάθος χρόνου και με δικαιοσύνη για να κριθεί».

-τα περί νόμου Κοντονή: «Δυστυχώς και από μια μερίδα δημοσιογράφων αναφέρεται κατά έναν τρόπο παραπλανητικό, άλλες φορές ακούσια κι άλλες εκούσια, πως είναι ο νόμος Κοντονή. Δεν είναι έτσι, είναι ο κανονισμός ποδοσφαίρου που εφαρμόζεται πλέον από τακτικούς δικαστές. Αυτό το πλαίσιο δεν το έχει θέσει η πολιτεία, ούτε η παρούσα κυβέρνηση. Είναι ένας κανονισμός που είχε θεσμοθετηθεί από τις ομάδες και την ΕΠΟ. Ό,τι εφαρμόζεται είναι μεν από τακτικούς δικαστές που ορίστηκαν από το νόμο το δικό μου, αλλά οι ποινές δεν είναι από αυτό το νόμο. Είναι λάθος να λένε πως οι ποινές στηρίζονται στο νόμο Κοντονή και το διευκρινίζω προς αποκατάσταση της αλήθειας».

-τις αντιδράσεις οπαδών για τις αποφάσεις του: «Δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να συναντούσα και 1-2 εκπροσώπους από αυτά τα παιδιά, όπως έχω κάνει ήδη. Όταν είχα φέρει το νόμο να ψηφιστεί, βρισκόμουν κάθε μέρα βαλλόμενος και σε προσωπικό επίπεδο και από φιλάθλους του Ολυμπιακού. Απέδειξα όμως ότι αυτά τα πράγματα δεν με επηρεάζουν, ούτε για να γίνω πιο αυστηρός ούτε να φοβηθώ περισσότερο. Δεν θα λειτουργήσω με εκδικητικότητα, ο νόμος θα εφαρμοσθεί με δικαιοσύνη, όπως μέχρι τώρα. Έφτασα σε σημείο να επιβάλω πρόστιμο σε διεθνή αγώνα του ΠΑΟΚ. Όλοι θα αναγνωρίσουν πως δεν ευνόησα, ούτε όμως χαρίστηκα σε κανέναν».

-τα μέτρα για την πάταξη της βίας: «Πρέπει να δούμε πώς όλο αυτό το σύστημα, του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, των καμερών και της κάρτας φιλάθλου, θα λειτουργήσει προς την κατεύθυνση προς της απόλυτης ευνομίας στους αθλητικούς χώρους. Η πάταξη της βίας είναι ένα σύνθετο ζήτημα και θα το δούμε από όλες τις παραμέτρους. Έχει να κάνει με τη διαφθορά στο ποδόσφαιρο και με τη συμπεριφορά μερίδας οπαδών».

-το πώς αξιολογεί το έργο των τακτικών δικαστών που ο ίδιος έφερε: «Ό,τι έχει επιβληθεί μέχρι σήμερα έχει επιβληθεί από την πειθαρχική δικαιοσύνη του ποδοσφαίρου. Οι τακτικοί δικαστές κάνουν σωστά τη δουλειά τους, πέρα από οπαδισμούς και μεροληψίες. Τα προηγούμενα χρόνια είχαμε φοβερές αποφάσεις».

-τη θέση του για τις επικείμενες εκλογές στην ΕΠΟ: «Το κράτος, η πολιτεία και η κυβέρνηση δεν εμπλέκεται στις εκλογές των ομοσπονδιών. Εκφράζω τις όποιες αντιρρήσεις μου δημόσια για να επέρχεται διόρθωση σε καταστάσεις προβληματικές. Προσφάτως μίλησα δημόσια για αποφάσεις των διαιτητών και είπα ότι η ΕΠΟ θα πρέπει να λάβει μέτρα. Δεν μπορεί ένας διαιτητής να διακόπτει αγώνα για ένα περιστατικό και για το ίδιο περιστατικό σε άλλον αγώνα να μην διακόπτεται. Το Υπουργείο Αθλητισμού παρακολουθεί τα πάντα και θέλουμε να υπάρχουν καθαρά πρωταθλήματα, χωρίς σκιές».

-το πώς κρίνει την ΕΠΟ και τις δυνατότητες παρέμβασης της κυβέρνησης: «Δεν θα εκφράσω κρίσεις για τη διοίκηση της ΕΠΟ, αλλά αυτοί που πρέπει στις εκλογές. Θα πρέπει να τηρούνται οι νόμοι και οι κανονισμοί. Το κράτος θα κάνει αυτό που του αναλογεί. Στο νομοσχέδιο που ψηφίστηκε το Μάιο δεν παρουσιάστηκε τόσο έντονα η κατάργηση της αυτονομίας που είχε η ΕΠΟ έναντι του ελληνικού κράτους. Αυτό που είναι να κάνει το κράτος θα το κάνει. Είμαστε σε ένα κράτος δικαίου που προβλέπει διαδικασίες που θα τηρηθούν και οι οποίες επιβάλλονται από το δημοκρατικό μας πολίτευμα».

-το πώς αξιολογεί τις κινήσεις της κυβέρνησης για την πάταξη της διαφθοράς: «Θα πω αυτό κι ας το λάβουν υπόψη τους αυτοί που παριστάνουν τους διαμαρτυρόμενους. Όταν ανέλαβε η κυβέρνηση υπήρχαν φάκελοι στο Πρωτοδικείο και οι υποθέσεις πήγαιναν πολύ αργά. Η πρώτη παρέμβαση που έκανα ήταν για να επιταχυνθούν οι διαδικασίες. Θα πρέπει να πιστωθεί ως επίτευγμα στην κυβέρνηση αυτή ότι αυτές οι υποθέσεις έχουν προχωρήσει, έχουν τελειώσει με την κύρια ανάκριση που είναι επώδυνη και σκληρή διαδικασία και σήμερα βρισκόμαστε στη διεκπεραίωση της διαδικασίας για να εκδικαστεί η υπόθεση. Όποιοι δεν αντιλαμβάνονται τη μεγάλη προσπάθεια που έχει κάνει η κυβέρνηση για να καθαριστούν αυτές οι δικαστικές υποθέσεις και να μάθει την αλήθεια ο κόσμος, κλείνουν τα μάτια».

-το νέο αθλητικό νομοσχέδιο: «Είχαμε έναν προγραμματισμό να τελειώσει μέχρι το 2015 η επεξεργασία του αθλητικού νομοσχεδίου, όμως προέκυψε ο νόμος για τη βία και ο νόμος για το αντιντόπινγκ. Έδωσα δύο μήνες παράταση στη νομοπαρασκευαστική επιτροπή. Δεν ξέρω αν αυτό είναι εκτροχιασμός. Έχουμε πάρει τόσα μέτρα σε δέκα μήνες, δεν είμαστε 30 χρόνια όπως οι άλλοι».

-την απόφαση της ΕΕΑ για Μαρινάκη: «Έγινε χθες μια συζήτηση στο αρμόδιο δικαστήριο για το αν θα εκδοθεί απόφαση υπέρ του Ολυμπιακού για αναστολή απόφασης. Δεν είχα πάρει ποτέ θέση για την απόφαση της ΕΕΑ. Είχα πει απλώς ότι δεν έπρεπε να αποκλειστεί από την ψηφοφορία ένα μέλος της ΕΕΑ. Πιστεύω πως σε ένα όργανο αυτού του τύπου δεν μπορεί κανείς να αποκλείει κανέναν. Δεν είναι δυνατόν ένα μέλος που συμμετείχε από την αρχή της διαδικασίας να αποκλείεται από τη διαδικασία. Δεν είχα μιλήσει για την ουσία της απόφασης, όπως δεν θα μιλήσω ποτέ για απόφαση οποιουδήποτε οργάνου. Δουλειά μου είναι η τήρηση της νομιμότητας και μόνο».

-την τηλεφωνική του συνομιλία με τον Β. Μαρινάκη στη διάρκεια των επεισοδίων του ντέρμπι: «Είναι αδιανόητο να ζητείται από κάποιον υπουργό να του εγκρίνουν με ποιον θα μιλήσει. Μίλησα με δύο διοικητικούς παράγοντες, τον κ. Βρέντζο και τον κ. Μαρινάκη. Μου εξέφρασαν το φόβο τους για τα επεισόδια κι εγώ συνέστησα ψυχραιμία και να μην προβαίνουν σε δηλώσεις. Θεωρώ πως έπραξα πολύ σωστά. Εγώ δεν έχω καμία απαγόρευση να μιλάω με κάποιον. Ο κ. Μαρινάκης ελέγχεται για κάποια πράγματα από τον αρμόδιο ανακριτή. Μην κάνουμε όλοι τους ανακριτές. Τι θα έπρεπε να κάνω εκείνη τη στιγμή; Εγώ έκρινα πως έπρεπε να εκφράσω τη γνώμη μου με παρρησία. Όποιος ελέγχεται, ελέγχεται από τον ανακριτή. Δεν μπορούμε όλοι να κάνουμε τα πάντα».

-το περιεχόμενο της πρόσφατης συνάντησής του με τον Δ. Μελισσανίδη: «Ο κ. Μελισσανίδης δεν μου έθεσε το θέμα της συνομιλίας με τον κ. Μαρινάκη. Μιλήσαμε κυρίως για το θέμα του γηπέδου της ΑΕΚ και για θέματα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Δεν μιλήσαμε ούτε για την ΕΠΟ».

-την ατάκα του Αλέξη Τσίπρα πως είναι φάλτσος και Παναθηναϊκός: «Εγώ φάλτσος δεν είμαι, αλλά τα παιδιά που ήρθαν ήταν εξαιρετικές φωνές. Εγώ έχω μιλήσει και θα ήταν υποκρισία να μην πω ότι υποστήριζα στα παιδικά και εφηβικά μου χρόνια τον Παναθηναϊκό. Μεγάλωσα σε ένα δωμάτιο με τον αδερφό μου που είναι Ολυμπιακός. Όμως δεν ήρθαμε εδώ ούτε σαν Παναθηναϊκοί, ούτε σαν Ολυμπιακοί. Ο κόσμος δεν έχει να φοβάται, γιατί δεν είμαστε οπαδοί, ούτε ήρθαμε να κάνουμε μεροληψίες. Ήρθαμε να εφαρμόσουμε το νόμο με δικαιοσύνη».

-τα όσα γράφονται στον Τύπο: «Συνάδελφός σας έγραψε ότι συγκάλεσα στο γραφείο μου σύσκεψη των αθλητικών δικαστών και πως στη νομοπαρασκευαστική επιτροπή είναι η σύζυγός μου. Δεν ντρέπονται! Ο αθλητικός Τύπος έχει συνεισφέρει πάντως πάρα πολλά και με βοήθησαν στο έργο μου. Αν ο αθλητικός Τύπος δεν ήταν οπαδικός τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα. Οι φίλαθλοι πρέπει να καταλάβουν πως δεν πρέπει να διαβάζουν πράγματα που τους χαϊδεύουν τα αυτιά. Αλλιώς δεν θα φτιάξουν τα πράγματα».

-το αν θεωρεί πως η κυβέρνηση έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι της για την αντιμετώπιση της διαφθοράς στον αθλητισμό: «Δεν είμαι αρμόδιος υπουργός Δικαιοσύνης, αλλά Αθλητισμού. Η διαφθορά αφορά τη δικαιοσύνη. Εμείς κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και νομίζω ότι σε αυτό εξαντλείται η παρέμβαση της πολιτείας. Όσον αφορά στο θέμα της διαφάνειας και του εκδημοκρατισμού, θα φέρουμε σε διαβούλευση τον αθλητικό νόμο, επί του οποίου θα πρέπει να πουν πολλοί πολλά. Κάναμε μέσα σε δέκα μήνες πράγματα που άλλοι δεν έκαναν σε δέκα χρόνια. Τι άλλο πρέπει να κάνουμε; Ιδίως νομοθετικά δεν έχουμε καθυστερήσει καθόλου. Αθλητικό νόμο φέρνουμε, δεν γίνεται από τη μια στιγμή στην άλλη. Πρέπει ό,τι φέρνει η πολιτεία να είναι νομικά άψογο».

-την ευχή του για το 2016: «Εύχομαι οι φίλαθλοι να συνειδητοποιήσουν ότι το 2016 μπορεί να είναι χρονιά αλλαγής στον αθλητισμό, για να μπούμε σε ένα πλαίσιο που θα τηρούνται οι νόμοι, χωρίς χάρες και χαϊδέματα».


-τη μείωση των συντάξεων: «Ξέρετε να έχει μειώσει αυτή η κυβέρνηση καμία σύνταξη; Ό,τι μειώσεις έχουν γίνει έχουν γίνει με όσα ψήφισαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Το νομοσχέδιο του κ. Κατρούγκαλου κάνει μεγάλο αγώνα για να μη μειωθεί ούτε ένα ευρώ καμία σύνταξη. Υπάρχει πρόβλημα με τις εισφορές κυρίως των ελευθέρων επαγγελματιών, γιατί τα ταμεία είναι ρημαγμένα. Ξέρετε ότι με αυτά που έκαναν τα προηγούμενα χρόνια, με την αφαίμαξη των ταμείων και το κούρεμα, εμείς προσπαθούμε να διορθώσουμε την κατάσταση. Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι εμείς προσπαθούμε να διορθώσουμε μια χαοτική κατάσταση που δημιούργησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις κρύβοντας και διογκώνοντας το πρόβλημα. Εμείς θα πρέπει να κριθούμε για την προσπάθεια που κάνουμε να κρατήσουμε τα ταμεία όρθια. Αν μείνει η κατάσταση ως έχει, σε 3-4 χρόνια δεν θα υπάρχουν συντάξεις».


Πηγή :sport-fm.gr
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

ΔΩΡΕΑ ΓΙΑ ΤΟ SITE

 


Copyright © 2015 - 2022. sentragoals.gr