google.com, pub-6497066373419060, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Δυσαρέσκεια και στη ΔΟΕ για την Ελλάδα - sentragoals.gr
Home » , » Δυσαρέσκεια και στη ΔΟΕ για την Ελλάδα

Δυσαρέσκεια και στη ΔΟΕ για την Ελλάδα

Written By news on Τετάρτη 6 Απριλίου 2016 | 11:10 π.μ.

Μετά τη ΦΙΦΑ και η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι δυσαρεστημένη με την Ελλάδα, για τις παρεμβάσεις της Πολιτείας στον αθλητικό χώρο και δεν αποκλείονται συνέπειες...

Το ποδοσφαιρικό Grexit πλησιάζει αλλά όπως δείχνουν τα πράγματα, μπορεί να μην είναι το μοναδικό πρόβλημα που θα αντιμετωπίσει η Ελλάδα στον αθλητικό χώρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του gazzetta.gr η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή παρακολουθεί στενά τα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα και οι αξιωματούχοι της δεν είναι καθόλου ευχαριστημένοι για τον τρόπο που επεμβαίνει η Πολιτεία στην αθλητική οικογένεια.

Το θέμα δεν προέκυψε τώρα, με την περίπτωση δηλαδή της ΦΙΦΑ και της ΟΥΕΦΑ και την απόφαση Κοντονή για την διακοπή του Κυπέλλου, αλλά οι αρνητικές σκέψεις για την Ελλάδα υπάρχουν εδώ και καιρό με τους αθλητικούς νόμους που έχουν ψηφίσει οι κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια και δίνουν συνεχώς μεγαλύτερη ευχέρεια στην Πολιτεία, να επεμβαίνει στο αθλητικό κίνημα.

Οπως έλεγαν άνθρωποι της Ολυμπιακής οικογένειας, η Πολιτεία έχει κάθε δικαίωμα να επιχορηγεί ή όχι τον αθλητισμό, αλλά η παρέμβαση της δεν μπορεί να σχετίζεται με τα θέματα διοίκησης των αθλητικών φορέων ή με τα πρόσωπα που απαρτίζουν τις διοικήσεις. Σύμφωνα με τους ίδιους παράγοντες, ο αθλητισμός είναι ένα ανεξάρτητο κίνημα που δεν μπορεί να σχετίζεται με τις κυβερνήσεις των χωρών, κάτι που άλλωστε περιγράφει και ο Ολυμπιακός χάρτης!

Στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή γνωρίζουν την υπόθεση του πιθανού ποδοσφαιρικού αποκλεισμού της χώρας, ενώ λίγο καιρό πριν έφτασε στα γραφεία της Λωζάνης και η επίσημη διαμαρτυρία της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Τριάθλου, για την απόφαση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού να άρει την αναγνώριση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τριάθλου, χωρίς όπως λένε οι άνθρωπο του αθλήματος, κανέναν σοβαρό λόγο για να συμβεί αυτό!

Αν προσθέσουμε και τον μεγάλο αθλητικό νόμο που θέλει να φέρει στη Βουλή τον Μάιο προς ψήφιση, ο Σταύρος Κοντονής, ο οποίος θα βάζει όριο στις θητείες των εκλεγμένων μελών στις διοικήσεις των συλλόγων και τον αθλητικών ομοσπονδιών, τότε θεωρείται δεδομένο ότι θα υπάρχει παρέμβαση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής προς την Ελλάδα, για σοβαρές παραβιάσεις του Ολυμπιακού χάρτη.

Ενδεικτικό της δυσφορίας που υπάρχει στην ΔΟΕ για την Ελλάδα, είναι το γεγονός ότι για πρώτη φορά στην ιστορία, από την ίδρυση της το 1894 και μετά, δεν υπάρχει Ελληνας «αθάνατος». Μετά την αποχώρηση του Λάμπη Νικολάου στο τέλος του 2015 λόγω ορίου ηλικίας, δεν υπάρχει κανένα μέλος από τη χώρα μας στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή. Και δεν είναι σίγουρο, ότι θα επιλεγεί κάποιος από τους υποψήφιους (Καπράλος, Κούβελος, Συναδινός, Αγγελούδης, Κοζομπόλη) το καλοκαίρι στην εκλογή των νέων μελών, λόγω και του αρνητικού κλίματος που υπάρχει για την Ελλάδα.


Φυσικά κανείς δεν θέλει να διανοηθεί τι μπορεί να σημαίνει ενδεχόμενος αποκλεισμός της Ελλάδας από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, καθώς θα ήταν αδιανόητο για τη χώρα που γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες, να μην μπορεί να συμμετάσχει στη διοργάνωση, αλλά και σε όλους τους αγώνες που γίνονται υπό την σκέπη της ΔΟΕ!


Πηγή : gazzetta.gr
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

ΔΩΡΕΑ ΓΙΑ ΤΟ SITE

 


Copyright © 2015 - 2022. sentragoals.gr