google.com, pub-6497066373419060, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Είναι ώρα γενναίων αποφάσεων για τον Ολυμπιακό - sentragoals.gr
Home » , , » Είναι ώρα γενναίων αποφάσεων για τον Ολυμπιακό

Είναι ώρα γενναίων αποφάσεων για τον Ολυμπιακό

Written By news on Πέμπτη 4 Αυγούστου 2016 | 10:16 π.μ.

Ο Ολυμπιακός «φωνάζει» ότι θέλει νέους παίκτες με ηγετικά χαρακτηριστικά, που να μπορούν να κάνουν τη διαφορά και σίγουρα κάποιοι εξ αυτών χρειάζονταν πριν τη Χάποελ.

Πρώτα απ' όλα οφείλει να επισημάνει κάποιος (πέρα απ' τα αυτονόητα περί κακής εμφάνισης και αδυναμίας ν' απειλήσει επιθετικά) ότι ο Ολυμπιακός γλίτωσε ακόμα μεγαλύτερο κάζο (υπήχε και τέτοιο καθώς φάνηκε απ' την εικόνα του ματς) από τη Χάποελ Μπερ Σεβά και τον αποκλεισμό από τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Ολυμπιακός λοιπόν γλίτωσε από ένα “σβηστό” 3-0 χάρη στον τερματοφύλακα του, με τον Καπίνο να παίζει μόνος του απέναντι σε μια ομάδα που θα έδινε αγώνα για να κρατηθεί στη σούπερ λίγκα.

Ασφαλώς και ήταν μια βραδιά ντροπής για τους “ερυθρόλευκους” αλλά επίσης θα πρέπει να πει κάποιος ότι ήταν και η συνέχεια μιας άλλης βραδιάς (μια εβδομάδα πριν) που ήταν το ίδιο απογοητευτική για τους Πειραιώτες. Άσχετα με το αν στο πρώτο ματς στο Φάληρο οι πρωταθλητές δεν είχαν ηττηθεί, η απόδοση της ομάδας του λιμανιού ήταν ξανά απογοητευτική. Ο Ολυμπιακός “φωνάζει” ότι θέλει νέους παίκτες με ηγετικά χαρακτηριστικά, θέλει παίκτες που να μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Και είναι γεγονός ότι κάποιοι εξ αυτών, αν όχι όλοι, χρειάζονταν στο ρόστερ της ομάδας του λιμανιού πριν από τις δύο αναμετρήσεις με τη Χάποελ Μπερ Σεβά.

Ενδεχομένως ν' αναρωτηθεί κάποιος αν ο Ολυμπιακός χρειάζονταν τόσο πρωτοκλασάτες μεταγραφές για να προκριθεί απέναντι στη Μπερ Σεβά. Τα γεγονότα είναι ξεκάθαρα και δεν επιδέχονται αμφισβήτησης, οι “ερυθρόλευκοι” αποκλείστηκαν από τη Χάποελ και αποδείχθηκε στο γήπεδο πως με το υπάρχον ρόστερ έμειναν εκτός. Το χειρότερο όλων για τον Ολυμπιακό είναι πως έμεινε εκτός χωρίς να έχει μια κλασική ευκαιρία για γκολ ούτε στη ρεβάνς. Το χειρότερο είναι πως σε μια στατική φάση μπόρεσε επί της ουσίας να φανεί ότι είχε σέντερ φορ και ξέρετε ποιος ήταν αυτός; Όχι ο Ιντέγε, αλλά ο Καπίνο που πήρε μια κεφαλιά στο 94΄ μετά από κόρνερ. Ο Καπίνο...

Πολλά μπορεί να ισχυριστεί κάποιος τόσο σε επίπεδο ατομικής κριτικής όσο και ομαδικής λειτουργίας (εξαιρώντας μόνο τον Καπίνο) και καλό θα είναι για το αύριο του Ολυμπιακού να υπάρξει απόδοση ευθυνών. Όμως το μεγάλο θέμα για τους πρωταθλητές αυτή τη στιγμή είναι πως οι Πειραιώτες βίωσαν μια βραδιά που ήταν ηχηρό χτύπημα στο γόητρο του συλλόγου και καλούνται να βρουν απαντήσεις για να μην “πέσουν στο ρινγκ”. Είναι επίσης μεγάλο το οικονομικό “πλήγμα” που δέχονται οι πρωταθλητές και αυτό είναι αναμφισβήτητα ένα σημαντικό ζήτημα, ωστόσο ο Ολυμπιακός είναι υποχρεωμένος να μπει στη διαδικασία της ουσιαστικής ενίσχυσης του έμψυχου δυναμικού του.

Οι “ερυθρόλευκοι” χρειάζονται σημαντικές μεταγραφές και όχι απλές προσθήκες. Δεν έχει ανάγκη ο Ολυμπιακός μιαν ακόμα μεταγραφή όπως αυτή του Φιγκέιρας γιατί πολύ απλά τέτοιου είδους κινήσεις δεν έχουν να του προσφέρουν κάτι. Η βραδιά του αποκλεισμού δεν είναι από αυτές που λέει κάποιος ότι πρέπει ο Ολυμπιακός πρέπει να ξεχάσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Κάθε άλλο, ο Ολυμπιακός πρέπει να θυμάται τη βραδιά στο Μπερ Σεβά για πολλά χρόνια προκειμένου να μάθει απ΄τα πολλά λάθη του. Είναι μια βραδιά αυτοκριτικής για τον Ολυμπιακό και μια σημαντική βραδιά για λήψη γενναίων αποφάσεων που αφορούν την επόμενη μέρα στην ομάδα του Πειραιά.


Γενναίες αποφάσεις που έχουν να κάνουν με αυτούς που θ' αποκτηθούν και φυσικά και μ' αυτούς που θα φύγουν. Γιατί η αλήθεια αυτή τη στιγμή είναι πως ο Ολυμπιακός πρέπει ν' ασχοληθεί με τα νέα πρόσωπα που θα πάνε στου Ρέντη αλλά παράλληλα πρέπει να ρίξει το βάρος και σε πρόσωπα που είναι ήδη στην ομάδα κι έχουν ασφαλώς ευθύνη για το αγωνιστικό χάλι που παρουσίασαν οι “ερυθρόλευκοι”. Και οι αποφάσεις που θα λάβουν οι Πειραιώτες πρέπει να είναι γενναίες.


Πηγή : sport-fm.gr
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

ΔΩΡΕΑ ΓΙΑ ΤΟ SITE

 


Copyright © 2015 - 2022. sentragoals.gr