google.com, pub-6497066373419060, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Αγώνας δίχως αύριο στο ΟΑΚΑ - sentragoals.gr
Home » , , » Αγώνας δίχως αύριο στο ΟΑΚΑ

Αγώνας δίχως αύριο στο ΟΑΚΑ

Written By news on Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2018 | 7:26 μ.μ.


Η ΑΕΚ και ο Ολυμπιακός, τρεις ημέρες μετά την μεταξύ τους αναμέτρηση για το πρωτάθλημα στο Καραϊσκάκη, το τέλος της οποίας βρήκε τους «κιτρινόμαυρους» να πανηγυρίζουν τη νίκη (2-1) με επική ανατροπή, θα διασταυρώσουν εκ νέου τα ξίφη τους, αυτήν τη φορά για τον θεσμό του Κυπέλλου.

Η Ένωση και οι Πειραιώτες θα τεθούν αντιμέτωποι στο ΟΑΚΑ στις 19.30 (Cosmotesport 1), με την τέταρτη και τελευταία φετινή τους μάχη να είναι κυριολεκτικά δίχως αύριο, καθώς μόνο μία από τις δύο ομάδες θα πάρει το εισιτήριο, που οδηγεί στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Ο πρώτος μεταξύ τους αγώνας για το Κύπελλο έληξε χωρίς τέρματα (0-0) κάτι που σημαίνει ότι οι δύο ομάδες έχουν αφήσει ανοιχτούς λογαριασμούς για την πρόκριση, τους οποίους αναμένεται να τους λύσουν απόψε στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Όπως είναι φυσικό η ψυχολογία στα δύο στρατόπεδα, μετά το κυριακάτικο ματς πρωταθλήματος είναι εκ διαμέτρου αντίθετη.

Κι αυτό γιατί την ώρα που το κλίμα στην ΑΕΚ είναι εξαιρετικό μετά το «διπλό» στο Φάληρο στους Πειραιώτες είναι διάχυτος ο προβληματισμός μετά την ήττα που αναμφίβολα τους άφησε πίσω στη διεκδίκηση του τίτλου.

Ο Ολυμπιακός βέβαια θα προσπαθήσει απόψε να αντιδράσει να βγάλει ποδοσφαιρικό εγωισμό, ωστόσο ουδείς μπορεί να γνωρίζει αν θα το καταφέρει αυτό, δεδομένου ότι η ΑΕΚ του έχει πάρει τον αέρα φέτος, έχοντας στα μεταξύ τους ματς δύο νίκες με ανατροπή και μία λευκή ισοπαλία.

Σε ό,τι αφορά το αγωνιστικό κομμάτι για την ΑΕΚ που θέλει νίκη με οποιοδήποτε σκορ για να προκριθεί ο Μανόλο Χιμένεθ θα κάνει αλλαγές στην ενδεκάδα σε σχέση με το ματς του Φαλήρου.

Όπως όλα δείχνουν θα ξεκινήσει με τον Μπάρκα στο τέρμα και τους Γκάλο, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι και Μπακάκη από δεξιά προς αριστερά στην άμυνα.

Στον άξονα της μεσαίας γραμμής αναμένεται να βρίσκονται οι Γαλανόπουλος και Σιμόες, με τον Μπακασέτα να έχει πιο ελεύθερο ρόλο την ώρα που στα πλάγια της επίθεσης θα είναι ο Λόπες και ο Χριστοδουλόπουλος με τον Αραούχο στην κορυφή.

Αλλαγές πάντως αναμένονται και στον Ολυμπιακό, καθώς ο Γκαρθία αναμένεται να επαναφέρει στο αρχικό σχήμα τον Ανσαριφάρντ και να αλλάξει το σύστημα της ομάδας του με τον Φορτούνη σε πιο ελεύθερο ρόλο πίσω από τον επιθετικό και τον Μιραλάς στα άκρα.

Συγκεκριμένα, την «ερυθρόλευκη» εστία θα υπερασπιστεί ο Προτό,  ενώ μπροστά του  από δεξιά προς αριστερά   θα βρίσκονται οι Ελαμπντελαουί, Σισέ,
Νικολάου και Κούτρης. Στον άξονα της μεσαίας γραμμής θα ξεκινήσουν ο Ρομαό και ο Ζιλέ, ο Φορτούνης θα έχει ελεύθερο ρόλο, ενώ στα πλάγια της επίθεσης θα αγωνιστούν οι Μάριν και Μιραλάς, με τον Ανσαριφάρντ να είναι στην κορυφή.

Διαιτητής του σημερινού αγωνα θα είναι ο Γιώργος Κομίνης. Ο ρέφερι του συνδέσμου Θεσπρωτίας θα έχει τους Ηλία Αλεξέα (Μεσσηνίας) και Ιωάννη Τουμπακάρη, με τέταρτο τον Άγγελο Ευαγγέλου του συνδέσμου Αθηνών και παρατηρητή τον Γεώργιο Λιόλιο του συνδέσμου Λάρισας.

Οι πρόσφατες μονομαχίες των δύο στο Κύπελλο

Σε... παράδοση εξελίσσεται πλέον η κόντρα ΑΕΚ-Ολυμπιακού στο κύπελλο Ελλαδας. Οι δύο ομάδες έχουν βρεθεί αντιμέτωπες και στις τέσσερις τελευταίες διοργανώσεις, με την Ένωση να έχει δύο επιτυχίες, τον Ολυμπιακό μία, ενώ η εφετινή ξεκινά (κυριολεκτικά) από το «μηδέν».

Πρόκειται για το 7ο ντέρμπι κυπέλλου σε διάστημα τριών ετών, αφού η αρχή έγινε τον Φεβρουάριο του 2015 όταν η ΑΕΚ αγωνιζόταν ακόμα στο πρωτάθλημα της Β΄ εθνικής.

Αναλυτικά τα ντέρμπι κυπέλλου τις τέσσερις τελευταίες σεζόν:

2014/15 - ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ

Οι αγώνες

11/2/2015 Ολυμπιακός-ΑΕΚ 1-1 (47΄ Μιλιβόγεβιτς- 14΄ Αραβίδης)


ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Βίτορ Περέιρα): Μέγκιερι, Σαλίνο, Μαζουακού, Σιόβας, Σαντάνα (46 Αφελάι), Μιλιβόγεβιτς, Εντινγκά, Φουστέρ (46΄Μήτρογλου), Φορτούνης, Ντουρμάζ, Διαμαντάκος (65 Ντομίνγκες)

ΑΕΚ (Τραϊανός Δέλλας): Ανέστης, Μπακάκης, Λαμπρόπουλος, Τζανετόπουλος, Σοϊλέδης, Γιόχανσον, Ανάκογλου, Πλατέλλας (90+2΄ Σαρρής), Μπαρμπόσα (72΄ Ρόβας), Μάνταλος (87΄ Κρισάντους), Αραβίδης.


11/3/2015 ΑΕΚ-Ολυμπιακός 0-1 (90΄ Χάρα)



Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Τραϊανός Δέλλας): Ανέστης, Μπακάκης, Σοϊλέδης, Λαμπρόπουλος, Τζανετόπουλος, Γιόχανσον, Ανάκογλου, Μάνταλος (67΄ λ.τρ. Ντακόλ), Πλατέλλας (87΄ Ντούνης), Μπαρμπόσα (81΄ Ρόβας), Αραβίδης

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Βίτορ Περέιρα): Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μαζουακού, Μποτία, Σιόβας, Μιλιβόγεβιτς (65΄ Φορτούνης), Μανιάτης (52΄ λ.τρ. Κασάμι), Ντομίνγκες, Ντουρμάζ (11΄ λ.τρ. Αφελάι), Ντοσεβί, Χάρα


2016/17 - ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ

Οι αναμετρήσεις:

2015/16 - ΤΕΛΙΚΟΣ

Ο αγώνας:

17/5/2016 ΑΕΚ-Ολυμπιακός 2-1 (39΄ Μάνταλος, 51΄ Τζιμπούρ - 85΄ Τσόρι Ντομίνγκες)


ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μάρκο Σίλβα): Ρομπέρτο, Μποτία, Μιλιβόγιεβιτς, Ντα Κόστα, Φορτούνης, Κασάμι (53΄ Ιντέγε), Πουλίδο, Φουστέρ (65΄ Ντομίνγκες), Μαζουακού, Σαλίνο, Ερνάνι (53΄ Πάρντο)

ΑΕΚ (Στέλιος Μανωλάς): Ανέστης, Άρθο, Σιμόες, Βάργκας (58΄ Μπακάκης), Γκάλο, Γιόχανσον, Τζιμπούρ, Μάνταλος (81΄ Τζανετόπουλος), Αραβίδης (90+1΄ Πέκχαρτ), Ντίντακ, Κολοβέτσιος.


13/4/2017 Ολυμπιακός-ΑΕΚ 1-2 (13΄ Φιγκέιρας - 6΄ Αραούχο, 64΄ Πατίτο)


ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ(Τάκης Λεμονής): Καπίνο, Φιγκέιρας, Ρέτσος, Ντα Κόστα, Μποτία, Ρομαό, Ανδρούτσος (46' Καμπιάσο), Μάριν (79' Μάρτινς), Ελιουνούσι, Σεμπά,Φορτούνης, Καρντόσο (61' Ανσαριφάρντ).

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Γκάλο, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον, Μάνταλος (81' Αραβίδης), Πατίτο (74' Γαλανόπουλος), Χριστοδουλόπουλος (88' Μπακασέτας), Αραούχο.


26/4/2017 ΑΕΚ-Ολυμπιακός 0-1 (82΄ Ρομαό)


ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Γκάλο, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον, Ροντρίγκες (62΄ Γαλανόπουλος), Χριστοδουλόπουλος (78΄ Αλμέιδα), Μάνταλος (90+1΄ Βάργκας), Αραούχο

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Τάκης Λεμονής): Καπίνο, Φιγκέιρας, Ντα Κόστα, Ρέτσος, Ντε λα Μπέγια, Ρομαό, Μαρτίνς, Καμπιάσο (61΄ Ανδρούτσος), Φορτούνης, Μάριν (82΄ Ελγιουνούσι), Ανσαριφάρντ (58΄ Καρντόσο).

2017/18 - ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ
Το ματς:

24/1/2018 Ολυμπιακός-ΑΕΚ 0-0

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Όσκαρ Γκαρσία): Προτό, Φιγκέιρας, Μποτία, Σισέ, Κούτρης (85΄ λ.τρ. Νικολάου), Ζιλέ, Ρομαό, Μάριν (76΄ Ανδρούτσος), Σεμπά (56΄ Μιραλάς), Φορτούνης, Τζούρτζεβιτς.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Λαμπρόπουλος, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης, Γκάλο, Γαλανόπουλος (90΄ λ.τρ. Σιμόες), Κονέ, Λόπες, Λιβάγια (76΄ Μπακασέτας), Χριστοδουλόπουλος (83΄ Μασούντ), Αραούχο


Πηγή : zougla.gr

Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

ΔΩΡΕΑ ΓΙΑ ΤΟ SITE

 


Copyright © 2015 - 2022. sentragoals.gr