google.com, pub-6497066373419060, DIRECT, f08c47fec0942fa0 «Σούζα» το αλογάκι στην Αυστραλία - sentragoals.gr
Home » , , » «Σούζα» το αλογάκι στην Αυστραλία

«Σούζα» το αλογάκι στην Αυστραλία

Written By news on Κυριακή 25 Μαρτίου 2018 | 1:21 μ.μ.

Με το… δεξί μπήκε στη φετινή σεζόν ο Φέτελ, ο οποίος αντίκρισε πρώτος την καρό σημαία και αναδείχθηκε νικητής στο Grand Prix της Αυστραλίας. Χάμιλτον και Ραϊκόνεν συμπλήρωσαν την πρώτη τριάδα.

Σε ιταλική υπόθεση εξελίχθηκε το πρώτο Grand Prix της Formula 1 για το 2018. Και αυτό γιατί η Ferari κατάφερε να θριαμβεύσει και να κάνει το 1-3 ξεκινώντας ιδανικά τη σεζόν.

Βασικός υπεύθυνος για αυτό ήταν ο Σεμπάστιαν Φέτελ, ο οποίος κατάφερε να κυριαρχήσει του Λιούις Χάμιλτονκαι να αντικρίσει πρώτος την καρό σημαία στον αγώνα της Αυστραλίας, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Βρετανό. Τον βάθρο συμπλήρωσε ο έτερος οδηγός της Ferrari, Κίμι Ράικονεν.

Ο αγώνας ξεκίνησε με τον Χάμιλτον να εκκινεί από την πρώτη θέση μετά τη χθεσινή pole position και να διατηρείται εκεί στο πρώτο τρίτο. Τον… χορό των pit-stops άνοιξε ο Κίμι Ράικονεν στον 18ο γύρο, με τον Χάμιλτον να τον μιμείται αμέσως.


Ωστόσο ο Φέτελ αποφάσισε να ακολουθήσει διαφορετική επιλογή και επέλεξε να μείνει για ακόμα έξι γύρους στην πίστα με τη φθαρμένη μαλακή γόμα. Η στρατηγική αυτή της Σκουντερία του έδωσε το προβάδισμα, έναντι της φρέσκιας μαλακής των Χάμιλτον και Ραϊκόνεν.

inner
Μάλιστα το ρίσκο απέδωσε όταν λόγω των εγκαταλείψεων των Μάγκνουσεν και Γκροζάν χρειάστηκε η είσοδος του οχήματος ασφαλείας, το οποίο ανάγκασε τον Βρετανό να κατεβάσει ρυθμό και έδωσε τη δυνατότητα στο Φέτελ να μπει στα πιτς και να επιστρέψει επικεφαλής στον αγώνα στον 32ο γύρο.

Στους εναπομείναντες 26 γύρους ο Χάμιλτον πραγματοποίησε την ύστατη αντεπίθεσή του και προσπάθησε να κλέψει τη νίκη, μειώνοντας τη διαφορά κάτω από ένα δευτερόλεπτο. Ωστόσο, ένα λάθος από την πλευρά του πρωταθλητή έστειλε ξανά την απόσταση στα 2,5 δεύτερα και χάρισε στον Φέτελ σημαντικό προβάδισμα νίκη. Έτσι ο Γερμανός άντεξε στην πίεση του πρωταθλητή, διατήρησε την πρωτοπορία ως το τέλος και μπήκε με το…. δεξί στη νέα σεζόν.

Εκτός του Φέτελ ωφελημένος από το όχημα ασφαλείας βγήκε και ο Αλόνσο, ο οποίος κατάφερε να βρεθεί στην 5η θέση, αφήνοντας εκτός πεντάδας τον Φερστάπεν.

Τα αποτελέσματα του GP:

inner


Αναλυτικά η βαθμολογία:

inner
Πηγή : sport-fm.gr
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

ΔΩΡΕΑ ΓΙΑ ΤΟ SITE

 


Copyright © 2015 - 2022. sentragoals.gr