google.com, pub-6497066373419060, DIRECT, f08c47fec0942fa0 H Honda αποχωρεί από τη Formula 1 [video] - sentragoals.gr
Home » , , » H Honda αποχωρεί από τη Formula 1 [video]

H Honda αποχωρεί από τη Formula 1 [video]

Written By news on Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2020 | 5:36 μ.μ.

Απόφαση-βόμβα - Τι θα γίνει με την Red Bull Racing και την AlphaTauri που προμηθεύονται κινητήρες από τη Honda.

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Τόκιο, η Honda ανακοίνωσε την απόφασή της να αποχωρήσει στο τέλος του 2021 από τη Formula 1.

 

Η απόφαση αυτή δεν αποτελεί «κεραυνό εν αιθρία» καθώς η ιαπωνική εταιρεία που προμηθεύει κινητήρες στις Red Bull Racing και AlphaTauri, είχε αφήσει να διαφανεί ότι η εμπλοκή της στην F1 δεν είναι πλέον κάτι που αποτελεί άμεση προτεραιότητα.

 

Τουναντίον, όπως τονίζεται και στη σχετική ανακοίνωση, η Honda θέλει να διοχετεύσει όλους τους πόρους που ξοδεύει στην F1 στην έρευνα και εξέλιξη τεχνολογιών που αφορούν στο μέλλον της αυτοκίνησης, όπως οι κυψέλες καυσίμου (FCV) και οι μπαταρίες.

 

Σε μια προσπάθεια να αιτιολογήσει την απόφαση της εταιρείας, ο διευθυντής της Honda F1, Masashi Yamamoto, είπε πως το κόστος των νέων κανονισμών έτσι όπως το υπολογίσαμε είναι μεγάλο, όχι μόνον για εμάς αλλά για όλους τους κατασκευαστές. Έτσι αποφασίσαμε ότι είναι καλύτερα να επενδύσουμε σε άλλους τομείς, είπε.

 

Να θυμίσουμε ότι η Honda επέστρεψε στην F1 το 2015 συνεργαζόμενη με τη McLaren, σε μια συνεργασία που δεν απέδωσε διακρίσεις. Το 2019 άρχισε να προμηθεύει κινητήρες στις Red Bull και Alpha Tauri, με τα πράγματα εδώ να πηγαίνουν καλύτερα, καθώς πήρε κάποιες νίκες τόσο πέρυσι όσο και φέτος.

 

Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια αντίδραση από τις δύο ομάδες στις οποίες η Honda προμηθεύει κινητήρες και μένει να δούμε πού αυτές θα στραφούν για να πάρουν κινητήρες μετά την αποχώρηση της Honda.

 

Δείτε ένα βίντεο με μια αναδρομή της παρουσίας της Honda στη Formula 1.



Πηγή : drive.gr
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

ΔΩΡΕΑ ΓΙΑ ΤΟ SITE

 


Copyright © 2015 - 2022. sentragoals.gr