google.com, pub-6497066373419060, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Ο Μικ Σουμάχερ τρίτος οδηγός της Mercedes. - sentragoals.gr
Home » , , » Ο Μικ Σουμάχερ τρίτος οδηγός της Mercedes.

Ο Μικ Σουμάχερ τρίτος οδηγός της Mercedes.

Written By news on Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2022 | 5:45 μ.μ.

Ο Μίκ Σουμάχερ θα είναι ο τρίτος οδηγός της Mercedes το 2023: το ανακοίνωσε η ομάδα της Γερμανικής εταιρείας. Λίγο πριν είχε φτάσει η δήλωση της Ferrari για το τέλος της συνεργασίας του πιλότου με την Ακαδημία Οδηγών της Ferrari. Τα πρώτα λόγια του Schumi Jr στη Mercedes: «Ενθουσιασμένος που είμαι μέλος της ομάδας, το θεωρώ ως μια νέα αρχή».

Ο Μικ Σουμάχερ επανεκκινεί από τη Mercedes . Ο Γερμανός, γιος του Μιχαήλ, θα είναι ο τρίτος οδηγός στην ομάδα με επικεφαλής τον Toto Wolf για τη σεζόν 2023.  «Είμαι ενθουσιασμένος που είμαι μέλος της ομάδας F1 της Mercedes-AMG PETRONAS και θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για να συνεισφέρω στην απόδοσή τους "Αυτές είναι οι πρώτες λέξεις από τον Mick, ο οποίος στη συνέχεια συνεχίζει: " Το θεωρώ αυτό ως μια νέα αρχή , είμαι ευγνώμων στον Toto Wolff και όλους όσους εμπλέκονται για την εμπιστοσύνη τους σε μένα. Η F1 είναι ένας τόσο συναρπαστικός κόσμος και δεν σταματάς ποτέ να μαθαίνεις οπότε ανυπομονώ να απορροφήσω όσο το δυνατόν περισσότερη γνώση και να καταβάλω όλη μου την προσπάθεια προς όφελος της ομάδας της Mercedes».

Το δελτίο τύπου της Mercedes

Ο Mick θα παίξει σημαντικό ρόλο στη συνεχή ανάπτυξη του W14 . Θα εργάζεται τακτικά στον προσομοιωτή Brackley καθ' όλη τη διάρκεια του έτους και θα παρακολουθεί επίσης όλα τα Grand Prix στο νέο του ρόλο , καθώς και θα ασκεί καθήκοντα μάρκετινγκ καθ' όλη τη διάρκεια του έτους."

     Wolff: "Ο Μικ έτοιμος να μπει στο αυτοκίνητο αν χρειαστεί"

 

Αυτά είναι τα λόγια του Toto Wolff: " Ο Mick είναι ένας ταλαντούχος νεαρός οδηγός και χαιρόμαστε που τον έχουμε μαζί μας. Είναι σκληρά εργαζόμενος, έχει μια ήρεμη και μεθοδική προσέγγιση και θέλει να μάθει και να βελτιωθεί ως οδηγός. όλα αυτά μετράνε. "Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα μας βοηθήσει να αναπτύξουμε το W14. Με δύο χρόνια εμπειρίας στη Formula 1, θα είναι τελικά έτοιμος να μπει στο μονοθέσιο για να αντικαταστήσει τον Lewis ή τον George εάν παραστεί ανάγκη .  Markus Schäfer (CTO Mercedes-Benz AG) προσθέτει: "Είναι υπέροχο να έχουμε τον Mick στο σκάφος. Έχει ήδη επιδείξει εντυπωσιακό ταλέντο στην πίστα και ανυπομονώ να τον δω στη δουλειά."ακόμα και στην ανάπτυξη μιας μηχανής. Έχει πολλά να προσφέρει σε αυτόν τον σημαντικό ρόλο. Έχουμε μεγάλα σχέδια για το 2023 και ο Μικ είναι αναπόσπαστο μέρος αυτού».

Η συνεργασία με τη Ferrari έληξε

Λίγο πριν από το επίσημο δελτίο τύπου από τη Mercedes, έφτασε και το δελτίο τύπου της Ferrari που ανακοινώνει το τέλος της συνεργασίας μεταξύ του Mick Scumacher και της ομάδας Maranello: «Μετά από τέσσερα χρόνια μαχητικότητας στην Ακαδημία Οδηγών της Ferrari,  η Scuderia και ο Mick Schumacher αποφάσισαν από κοινού συμφωνία να μην συνεχιστεί η συνεργασία. Έχοντας ενταχθεί στην οικογένεια της Ferrari το 2019 μέσω του προγράμματος νεολαίας του Maranello, ο Mick ως οδηγός FDA αγωνίστηκε σε δύο σεζόν της Formula 2 με την ομάδα Prema Racing, παίρνοντας τρεις νίκες και τον τίτλο του 2020. Την επόμενη χρονιά είχε την ευκαιρία να κάνει ντεμπούτο στη Formula 1 με την Haas F1 Team στην οποία παρέμεινε μέχρι το τέλος της σεζόν που μόλις τελείωσε, καλύπτοντας και τον ρόλο του εφεδρικού οδηγού για τη Scuderia. Για αυτόν 43 Grand Prix και 12 βαθμούς στους αγώνες της Αυστρίας (6η θέση) και της Μεγάλης Βρετανίας (8η θέση). Ευχαριστώ τον Mick από τη Ferrari για αυτά τα τέσσερα χρόνια, και πολλά χιλιόμετρα, μοιράστηκαν και τις καλύτερες ευχές για τη συνέχεια της καριέρας του .»

Η καριέρα του Μικ Σουμάχερ

Ο γιος του Michael φτάνει στη Mercedes (όπου ο πατέρας του τελείωσε την καριέρα του το 2012) έχοντας περάσει τα δύο τελευταία χρόνια ως οδηγός για την Team Haas . Για αυτόν στην καριέρα του 43 αγώνες και τους πρώτους βαθμούς που κατέκτησε μόλις φέτος, στο Silverstone όπου τερμάτισε όγδοος. Την επόμενη εβδομάδα πέτυχε το καλύτερο αποτέλεσμα της καριέρας του με την έκτη θέση στο Grand Prix της Αυστρίας. Ήταν μέλος της Ακαδημίας Οδηγών της Ferrari, στην οποία εισήλθε τον Ιανουάριο του 2019. Και η πρώτη οδήγηση στην F1 στην καριέρα του ήταν μια Ferrari, μια SF90 που δοκιμάστηκε στις 2 Απριλίου 2019 στην πίστα της Μανάμα. Το 2022, εκτός από την οδήγηση του Hass, ήταν ο τρίτος οδηγός της Ferrari (με το καθήκον να αντικαταστήσει τον ρεζέρβα Giovinazzi όταν θα είχε συμμετάσχει στη Formula E). Πριν από τη Formula 1 είχε κάνει μια εντυπωσιακή πορεία στις κατηγορίες των junior. Ήταν ο Πρωταθλητής Ευρώπης της FIA Formula 3 το 2018 (σημείωσε ένα σερί 5 νίκες και 9 βάθρα στους τελευταίους 11 αγώνες). Το 2020 πήρε τον τίτλο στη δεύτερη χρονιά του στη Formula 2 (δύο νίκες και οκτώ βάθρα).


Πηγή : sport.sky.it
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

ΔΩΡΕΑ ΓΙΑ ΤΟ SITE

 


Copyright © 2015 - 2022. sentragoals.gr