google.com, pub-6497066373419060, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Formula 1: Η τολμηρή πρόβλεψη του Φιζικέλα για τον Φερστάπεν - sentragoals.gr
Home » , , » Formula 1: Η τολμηρή πρόβλεψη του Φιζικέλα για τον Φερστάπεν

Formula 1: Η τολμηρή πρόβλεψη του Φιζικέλα για τον Φερστάπεν

Written By news on Τρίτη 16 Μαΐου 2023 | 2:46 μ.μ.

To 1996 ο Τζανκάρλο Φιζικέλα έκανε ντεμπούτο στη Formula 1 για λογαριασμό της αδύναμης Minardi. O Ιταλός απόλαυσε μία καριέρα γεμάτη περιπέτειες, κερδίζοντας τρία Grand Prix. Αποχώρησε από το σπορ στο τέλος του 2009 κι έκτοτε έγινε οδηγός της Ferrari σε αγώνες αντοχής.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του τέθηκε αντιμέτωπος με κορυφαίους οδηγούς και μπορεί να αναγνωρίσει ένα ταλέντο με την πρώτη... ματιά και έτσι ο Φιζικέλα είναι θαυμαστής του παγκόσμιου πρωταθλητή της Formula 1, Μαξ Φερστάπεν. Μάλιστα, με δηλώσεις του στη Gazzetta dello Sport, o Ιταλός τον συνέκρινε με τον 7 φορές παγκόσμιο πρωταθλητή, Μίκαελ Σουμάχερ.

«Αγωνίστηκαν ενάντια στον Σουμάχερ και δεν πιστεύω πως υπάρχει καλύτερος απ’ αυτόν στη διαχείριση ενός αγώνα. Παραμένει το νούμερο ένα μέχρι σήμερα. Αλλά, αν θέλουμε να μιλήσουμε για οδηγικό ταλέντο, ο Μαξ είναι στο ίδιο επίπεδο. Φοβάμαι πως ο Μαξ είναι προορισμένος να κυριαρχεί για πολύ καιρό στο σπορ. Στην αρχή της καριέρας του ο Μαξ έκανε λάθη λόγω απειρίας και τώρα δεν κάνει σχεδόν κανένα λάθος. Έχει αποκτήσει τρομερή σταθερότητα και απόδοση, έχει εξουδετερώσει κάθε αδυναμία. Είναι γρήγορος σε στεγνό οδόστρωμα, σε βρεγμένο οδόστρωμα, στις κατατακτήριες και στον αγώνα. Είναι ολοκληρωμένος οδηγός», είπε ο Φιζικέλα.

Ωστόσο, για τον 50χρονο υπάρχει ένας οδηγός στο σημερινό grid της Formula 1 που μπορεί να κοντράρει στα ίσα τον Φερστάπεν: «Αν δούμε το τι έχει καταφέρει, είναι μπροστά από άλλους σπουδαίους οδηγούς που προηγήθηκαν στο σπορ. Μόνο ο Σαρλ Λεκλέρ μπορεί να συγκριθεί με τον Φερστάπεν. Όπως και να’ χει, ένας οδηγός σαν τον Φερστάπεν γεννιέται κάθε 20 χρόνια».

Έως τώρα στο 2023, ο Φερστάπεν έχει κερδίσει τρία από τα πέντε Grand Prix που έχουν πραγματοποιηθεί. Ο Ολλανδός προηγείται στη βαθμολογία του teammate του, Σέρχιο Πέρεζ, κατά 14 βαθμούς.



Πηγή : gazzetta.gr
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

ΔΩΡΕΑ ΓΙΑ ΤΟ SITE

 


Copyright © 2015 - 2022. sentragoals.gr