google.com, pub-6497066373419060, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Ισοπαλία στο ... ρινγκ! - sentragoals.gr
Home » , , » Ισοπαλία στο ... ρινγκ!

Ισοπαλία στο ... ρινγκ!

Written By news on Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015 | 10:01 μ.μ.

Σε ένα παιχνίδι όπου οι δυνατές μονομαχίες είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο, Ηρακλής και Ξάνθη πήραν από ένα βαθμό (1-1) με τους Ακρίτες να τελειώνουν το παιχνίδι με δέκα παίκτες λόγω της αποβολής του Σολτάνι.

Το παιχνίδι μπορεί να μην διεκδίκησε δάφνες ποιότητας παρά τα δύο γκολ που σημειώθηκαν αλλά είχε αρκετή ένταση ενώ διεκόπη και για περίπου πέντε λεπτά με τον Σολτάνι να γίνεται έξω φρενών και να αντικρίζει δύο κίτρινες μέσα σε ένα λεπτό και να αποβάλλεται.

Απ’ την άλλη, η Ξάνθη είχε τον πρώτο λόγο, κατάφερε να σκοράρει αλλά δεν μπόρεσε να κρατήσει το μηδέν και να πάρει τη νίκη στην έδρα του Ηρακλή.

Τα πλάνα των δύο τεχνικών:

Ο Νίκος Παπαδόπουλος επέλεξε ένα σύστημα 4-2-3-1 με τον Περνίς κάτω απ' τα δοκάρια, τους Σαραμαντά, Στάμου, Ζιάμπαρη και Μπουκουβάλα στην άμυνα, αμυντικά χαφ οι Λάζαρ και Μακρής, δεξιά ο Πασάς, αριστερά ο Τσιλιανίδης, στην κορυφή της επίθεσης ο Λουκίνας και πίσω του, σε ρόλο "δεκαριού", ο Ρομάνο.

Το ίδιο σύστημα χρησιμοποίησε και ο Ραζβάν Λουτσέσκου με τον Τσέναμο να παίρνει θέση κάτω απ' τα γκολπόστ, τους Μπέρτο, Καρυπίδη, Φλίσκα και Γουάλας στην άμυνα, αμυντικά χαφ οι Λουσέρο και Παπαστεριανός, δεξιά ο Ντιμιτρόφ, αριστερά ο Σολτάνι, αιχμή του δόρατος ο Καπετάνος και πίσω του, σε ρόλο δημιουργικού μέσου, ο Χερέα.

Θύμισε ... αγώνα πυγμαχίας το πρώτο ημίχρονο!

Το πρώτο ημίχρονο στο Καυτανζόγλειο θύμισε αγώνα ... πυγμαχίας αφού οι σκληρές μονομαχίες είχαν εξέχουσα θέση και από τις δύο πλευρές.

Ο ρυθμός του αγώνα ήταν χαμηλός με το βαρύ αγωνιστικό χώρο να μην βοηθάει στο να μπορέσουν οι δύο ομάδες να παίξουν οργανωμένο ποδόσφαιρο.

Η Ξάνθη ήταν εκείνη που όσο περνούσε η ώρα είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και έδειχνε να δημιουργεί με μεγαλύτερη ευκολία επικίνδυνες καταστάσεις στην εστία του Περνίς. Ωστόσο, η πρώτη ουσιαστικά καλή στιγμή ήρθε από τον «Γηραιό», στο 26ο λεπτό με τον Πασά να σουτάρει έξω από την περιοχή αλλά την μπάλα να περνάει μόλις άουτ.

Τρία λεπτά αργότερα, οι Ακρίτες απείλησαν με τον Λουσέρο να εκτελεί το κόρνερ από τα δεξιά, τον Καπετάνο να βρίσκεται ολομόναχος στην «καρδιά» της περιοχής αλλά την κεφαλιά του να περνάει άουτ.

Στην αμέσως επόμενη φάση, οι φιλοξενούμενοι απείλησαν ξανά από στημένη φάση, πάλι από τα πόδια του Λουσέρο αυτή τη φορά από τα αριστερά, αλλά η κεφαλιά του Γουάλας εξουδετερώθηκε από τον Περνίς.

Τέσσερα λεπτά πριν τη συμπλήρωση του πρώτου 45λέπτου ήταν η σειρά των γηπεδούχων να απειλήσουν με τον Τσιλιανίδη να προσπαθεί να αιφνιδιάσει τον Τσέναμο με ένα σουτ αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή αλλά τον τερματοφύλακα της Ξάνθης να αποκρούει σε κόρνερ.

Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου μέρους και έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια χωρίς σκορ.

Πήραν μπρος ... ταυτόχρονα!

Στο δεύτερο μέρος το σκηνικό δεν άλλαξε μιας και η Ξάνθη είχε την κατοχή και την κυκλοφορία της μπάλας, προσπαθώντας κυρίως από τις πτέρυγες να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις.

Έτσι, στο 62ο λεπτό ήρθε το γκολ για τους Ακρίτες έπειτα από πανέμορφη συνεργασία. Συγκεκριμένα, ο Ντιμιτρόφ έκανε το γύρισμα από τα αριστερά, ο Βασιλακάκης «έστρωσε» στον Λουσέρο και ο τελευταίος με ένα μονοκόμματο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Περνίς.

Ο Νίκος Παπαδόπουλος, βλέποντας πως η ομάδα του έδειχνε κουρασμένη επιθετικά, αποφάσισε να περάσει στο παιχνίδι τον Απόστολο Βέλλιο και δικαιώθηκε. Ο Έλληνας επιθετικός, λίγα μετά την είσοδό του στο παιχνίδι (67’ η αλλαγή, 71’ το γκολ του) δέχτηκε την κάθετη μπαλιά από τον Λάζαρ και με γυριστό σουτ έφερε το παιχνίδι στα ίσια, πετυχαίνοντας το πρώτο του ματς στο πρωτάθλημα.

Από εκεί κι έπειτα το παιχνίδι «άνοιξε» καθώς και οι δύο ομάδες προσπάθησαν να πάρουν τη νίκη. Μάλιστα, στο 75ο λεπτό οι Ακρίτες έχασαν μεγάλη ευκαιρία με τον Λουσέρο να βγαίνει τετ α τετ αλλά το πλασέ του εξουδετερώθηκε από τον Περνίς αρχικά, ο οποίος απέκρουσε με το πόδι ενώ στη συνέχεια ο Μπουκουβάλας απομάκρυνε πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή. 

Από την πλευρά τους οι γηπεδούχοι είχαν μεγάλη ευκαιρία να πραγματοποιήσουν μεγάλη ανατροπή αλλά στάθηκαν άτυχοι καθώς το σουτ του Βέλλιου στο 80ο λεπτό τράνταξε το αριστερό δοκάρι του Τσέναμο και απομακρύνθηκε.

Η Ξάνθη τελείωσε το παιχνίδι με δέκα παίκτες καθώς στο 83ο λεπτό ο Σολτάνι αντίκρισε την κίτρινη κάρτα αρχικά για αψιμαχία με τον Λάζαρ ενώ στη συνέχεια εξύβρισε τον διαιτητή και δέχτηκε και δεύτερη κίτρινη με αποτέλεσμα να αποβληθεί από τον αγώνα.

Μέχρι το τέλος δεν σημειώθηκε κάποια άλλη αξιόλογη φάση με τις δύο ομάδες τελικώς να μοιράζονται από ένα βαθμό, στην πέμπτη «στροφή» της Σούπερ Λίγκας.

Οι συνθέσεις:

Ηρακλής (Ν. Παπαδόπουλος): Περνίς, Μπουκουβάλας, Σαραμαντάς, Ζιαμπάρης, Στάμου, Ρομάνο (67' Κυριακίδης), Μακρής, Τσιλιανίδης (67' Βέλλιος), Λάζαρ, Πασάς, Λουκίνας

Ξάνθη (Ρ. Λουτσέκσου): Τσέναμο, Μπέρτος, Γουάλας, Σολτάνι, Λουσέρο, Παπαστεριανός, Χερέα (85' Μπαξεβανίδης), Φλίσκας, 


Πηγή : novasports.gr
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

ΔΩΡΕΑ ΓΙΑ ΤΟ SITE

 


Copyright © 2015 - 2022. sentragoals.gr