google.com, pub-6497066373419060, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Η πεντά-μορφη και το «τέρας» - sentragoals.gr
Home » , , » Η πεντά-μορφη και το «τέρας»

Η πεντά-μορφη και το «τέρας»

Written By news on Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015 | 10:13 μ.μ.

Καλλονή όνομα και πράγμα! Η ομάδα της Μυτιλήνης συνέτριψε με 5-1 τον αγνώριστο Παναιτωλικό μέσα στο «σπίτι» της και πανηγύρισε την πρώτη της νίκη (και πιο ευρεία) στη φετινή Σούπερ Λιγκ. Η ομάδα του Θαλή Θεοδωρίδη ήταν καταιγιστική (16 τελικές) και με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Γεωργίου που πέτυχε δύο γκολ, έφτασε με άνεση στο «τρίποντο». Ελλακόπουλος, Αντέτζο και Μανούσος τα άλλα τέρματα της Καλλονής.

Αντίθετα, ο Παναιτωλικός δεν έμοιαζε σε τίποτα με την ομάδα των προηγούμενων αγωνιστικών. Έλλειψη συγκέντρωσης - πάθους, αβίαστα λάθη και πρόβλημα στη δημιουργία ήταν μερικά από τα στοιχεία της ομάδας του Αγρινίου, η οποία γνώρισε τη δεύτερη ήττα της στο πρωτάθλημα και μία από τις πιο βαριές στην ιστορία της.

Πως έπαιξαν

Ο Θαλής Θεοδωρίδης παρέταξε την Καλλονή με σύστημα 4-2-3-1 και τον Χογκ στο τέρμα. Δεξιά στην άμυνα αγωνίστηκε ο Αντέτζο, αριστερά ο Κρολ και σέντερ μπακ ο Αναστασιάδης με τον Ούκα. Αμυντικά χαφ ήταν ο Κεϊτά με τον Καλτσά, λίγο πιο μπροστά και δεξιά κινούνταν ο Τσαμπούρης, αριστερά ο Γεωργίου και πίσω από τον προωθημένο Μανούσο ήταν ο Ελλακόπουλος.


Το ίδιο σύστημα επέλεξε και ο Λιονέλ Πόντες για τον Παναιτωλικό με τον Στεφανάκο κάτω από τα δοκάρια. Στο δεξί άκρο της άμυνας αγωνίστηκε ο Ντιέγκο Μπεχαράνο, στο αριστερό ο Κέβιν και στόπερ ο Παπάζογλου με τον Κούσα. Αμυντικά χαφ ήταν ο Μάκος με τον Ντάνι Μπεχαράνο. Δεξί εξτρέμ ήταν ο Βιγιαφάνες, αριστερό ο Κάπελ και πίσω από τον προωθημένο Μαρκόφσκι κινούνταν ο Πάουλο.

Ξεμπέρδεψε γρήγορα

Το πρώτο ημίχρονο μετατράπηκε σε περίπατο από την Καλλονή, αφού η ομάδα της Μυτιλήνης πέτυχε τέσσερα (!) γκολ απέναντι στον αγνώριστο Παναιτωλικό και «κλείδωσε» πρόωρα την πρώτη της φετινή νίκη στο πρωτάθλημα.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τους γηπεδούχους, αφού ευτύχησαν να πετύχουν το γρήγορο γκολ που έψαχναν για να αποβάλουν το άγχος τους. Μόλις στο 10’ έπειτα από εξαιρετική ενέργεια του Μανούσου και δύο αποκρούσεις του Στεφανάκου, ο Ελλακόπουλος πήρε το... ριμπάουντ και έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα, πετυχαίνοντας το πρώτο του τέρμα στη Σούπερ Λιγκ.

Την ίδια ώρα, ο Παναιτωλικός χωρίς ηρεμία και συγκέντρωση στο παιχνίδι του, έκανε το ένα λάθος μετά το άλλο και στο 12’ λίγο έλειψε να βρεθεί με δύο γκολ στην... πλάτη, όμως το σουτ του Γεωργίου πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Στεφανάκου. Ότι δεν κατάφερε ο έμπειρος μέσος της Καλλονής, το πέτυχε δέκα λεπτά αργότερα, όταν εκμεταλλεύτηκε λάθος γύρισμα του Μάκου προς τον Στεφανάκο και με πλασέ έγραψε το 2-0.

Ο Παναιτωλικός, πάντως, δεν αφυπνίστηκε και στο 27’ ο Γεωργίου και πάλι, με υπέροχο σουτ από αριστερά έστειλε τη μπάλα για τρίτη φορά στα δίχτυα της εστίας του Στεφανάκου. Το... πάρτι των γηπεδούχων, ωστόσο, δεν σταμάτησε εκεί, αφού στο 34’ ο Αντέτζο με κεφαλιά έκανε το 4-0 και έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ομάδας του.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, όπως ήταν λογικό, η Καλλονή κατέβασε... ταχύτητα, όμως δεν το πλήρωσε αφού ο Χογκ αρχικά φώναξε «παρών» στην προσπάθεια του Κούσα (35’) και στη συνέχεια ο Παπάζογλου (45’) δεν σημάδεψε σωστά. Έτσι, η ομάδα του Θεοδωρίδη πήγε στα αποδυτήρια με… αέρα τεσσάρων τερμάτων, κάτι φοβερά ασυνήθιστο για την Καλλονή αν αναλογιστεί κανείς ότι στα πρώτα τέσσερα ματς του πρωταθλήματος είχε πετύχει μόλις ένα γκολ.

Τυπική διαδικασία

Το δεύτερο 45λεπτο, όπως ήταν λογικό, αφού το αποτέλεσμα είχε κριθεί, είχε διαδικαστικό χαρακτήρα. Η Καλλονή ναι μεν είχε την κατοχή της μπάλας με το μέρος της, όμως είχε κατεβάσει ρυθμό, κάνοντας συντήρηση δυνάμεων, την ώρα που ο Παναιτωλικός έμοιαζε ανήμπορος να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να απειλήσει την εστία του Χογκ.

Μάλιστα, στο 62’ οι γηπεδούχοι διεύρυναν ακόμη περισσότερο το σκορ. Ο Μανούσος με ένα απίστευτο σουτ πίσω από το ημικύκλιο έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Στεφανάκου και πρόσθεσε και αυτός με τη σειρά του το όνομα του στον πίνακα των σκόρερ.

Από εκεί και πέρα, οι δύο προπονητές φρέσκαραν τις ενδεκάδες τους και τα λεπτά κυλούσαν χωρίς ευκαιρίες. Όλα αυτά μέχρι το 83’, όταν ο Παναιτωλικός κέρδισε φάουλ στο ύψος του ημικυκλίου και ο Πάουλο με εκπληκτική εκτέλεση έστειλε τη μπάλα στο αριστερό «παραθυράκι» του Χογκ και πέτυχε το γκολ της... τιμής. Έτσι, η Καλλονή με το τελικό 5-1 πέτυχε την πιο ευρεία νίκη της στα... μεγάλα σαλόνια. 

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Καλλονή (Θαλής Θεοδωρίδης): Χογκ, Ανέστης, Αντέτζο, Ούκα, Καλτσάς, Κεϊτά, Κρολ, Τσαμπούρης (69’ Μπουρούς), Γεωργίου (61’ Μπαργκάν), Ελλακόπουλος (32’ Κλαντρούμπσκι), Μανούσος.
Στον πάγκο: Δαύκου, Σάμπα, Σπυρόπουλος, Γιορέντε.

Παναιτωλικός (Λιονέλ Πόντες): Στεφανάκος, Κέβιν, Κούσας, Παπάζογλου, Μπεχαράνο, Πάουλο, Μάκος (29’ Ρομέρο), Μπεχαράνο, Βιγιαφάνες (65’ Ουάρντα), Κάπελ, Μαρκόφσκι (54’ Βασιλείου).
Στον πάγκο: Κυριακίδης, Κουτρομάνος, Χαντάκιας, Παπουτσογιαννόπουλος.

Διαιτητής: Η. Σπάθας
Βοηθοί: Δ. Ζησιμόπουλος, Μ. Δόσης
Τέταρτος: Α. Παπαπέτρου


Πηγή : novasports.gr
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

ΔΩΡΕΑ ΓΙΑ ΤΟ SITE

 


Copyright © 2015 - 2022. sentragoals.gr