google.com, pub-6497066373419060, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Οι πρώτες αντιδράσεις των κομμάτων για το exit poll (videos) - sentragoals.gr
Home » , , » Οι πρώτες αντιδράσεις των κομμάτων για το exit poll (videos)

Οι πρώτες αντιδράσεις των κομμάτων για το exit poll (videos)

Written By news on Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2015 | 9:47 μ.μ.

Τα αποτελέσματα του exit poll έδειξαν το "δρόμο" για το τελικό αποτέλεσμα, αλλά τα κόμματα τηρούν στάση αναμονής. Χαμόγελα στην Κουμουνδούρου, αναμονή στη ΝΔ.


Τα αποτελέσματα του κοινού exit poll που ανακοινώθηκαν ακριβώς στις 19:00, δείχνουν ξεκάθαρο προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά είναι σαφές ότι θα πρέπει να περιμένουμε την ενσωμάτωση των αποτελεσμάτων για να έχουμε καθαρή εικόνα.

Τη βεβαιότητα ότι η υπόθεση της πρώτης θέσης έχει κριθεί και ότι ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ, εξέφραζαν υψηλόβαθμα στελέχη του κόμματος , μόλις έγινε γνωστό το exit poll.

Από εκεί και πέρα, ανέφεραν οι ίδιες πηγές, παραμένει ρευστή η ακριβής διαφορά μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ , αλλά η σειρά για τα υπόλοιπα κόμματα και κυρίως από πόσα κόμματα θα αποτελείται η νέα βουλή. Οι ίδιες πηγές, ανέφεραν ότι ήδη δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για να σχηματιστεί κυβέρνηση , καθώς εκφράζονταν η αισιοδοξία για είσοδο των ΑΝΕΛ στη βουλή.

Υπό αυτό το πρίσμα, στα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Κουμουνδούρου, εκφράζονταν ικανοποίηση για την τακτική του κόμματος και την επιδοκιμασία του από το εκλογικό σώμα. Σε κάθε περίπτωση, η εντολή προς όλα τα κομματικά στελέχη, είναι να τηρούν τακτική χαμηλών τόνων, τουλάχιστον έως ότου γίνει σαφές το εκλογικό αποτέλεσμα.


Η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη, δήλωσε πως, "το μόνο σίγουρο είναι πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει την πρωτιά και σε τρεις μέρες θα έχουμε κυβέρνηση".


Ο κ. Τσίπρας έφτασε χαμογελαστός στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Κουμουνδούρου, λίγο μετά τις 20:00, χωρίς να κάνει δηλώσεις.


Κύκλοι της ΝΔ, σχολιάζοντας με τη σειρά τους τα ευρήματα της μέτρησης, υπογράμμιζαν ότι δεν αποτελούν βάση για ασφαλή συμπεράσματα και θα πρέπει να περάσει αρκετός χρόνος ακόμα για να έχουμε μια ξεκάθαρη εικόνα. Επισημαίνουν ότι υπήρξε μεγάλη αποχή και πολλοί από τους ερωτηθέντες δεν θέλησαν να απαντήσουν στο exit poll.




Ο κ. Μεϊμαράκης προσερχόμενος στα γραφεία της ΝΔ λίγο μετά τις 20:30 συνεχάρη τον κ. Τσίπρα για τη διαφαινόμενη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και τον κάλεσε να σχηματίσει κυβέρνηση.


Στη Λαϊκή Ενότητα κρατούν στάση αναμονής για το exit poll που τους φέρνει να δίνουν μάχη για την είσοδο τους στη Βουλή, υποστηρίζοντας ότι πρέπει να περιμένουμε τα πρώτα αποτελέσματα για να έχουμε εικόνα, αλλά εκφράζουν την αισιοδοξία τους για το τελικό αποτέλεσμα και την είσοδο τους στη Βουλή.


Μεγαλύτερα είναι τα χαμόγελα στο ΠΑΣΟΚ, καθώς η μέτρηση δείχνει ξεκάθαρη άνοδο της εκλογικής δύναμης του κινήματος και υποστηρίζουν ότι οι ψηφοφόροι έδειξαν με την ψήφο τους ότι επιθυμούν ευρύτερες συνεργασίες και στην επόμενη κυβέρνηση θα πρέπει να συμμετάσχουν και τα δυο μεγαλύτερα- σε εκλογική δύναμη- κόμματα.



Μουδιασμένοι παρακολούθησαν στην Σεβαστουπόλεως τα αποτελέσματα των exit polls που δείχνουν το Ποτάμι να εχει απωλέσει την εκλογική του δύναμη. Επίσημη αντίδραση μέχρι στιγμής δεν υπαρχει, ωστόσο, ειναι σαφές οτι το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη πιέστηκε απο τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ και γι αυτο κατέγραψε πτωτική τάση.

Στελέχη του δεν δηλώνουν έκπληκτοι απο την εικονα που δίνουν τα exit polls, σε καθε περιπτωση ωστόσο, περιμένουν τα επίσημα αποτελέσματα του υπουργείου Εσωτερικών για να δουν που θα καθίσει η μπίλια, καθως ειναι άλλο το 4% κι άλλο το 5,5%.

Στο Ποτάμι τάσσονται ξεκάθαρα υπέρ μιας κυβέρνησης με τη συμμετοχή όλων των φιλευρωπαϊκών δυνάμεων κι αυτό σημαινει και τη ΝΔ και σημείωνιυν πως δεν θα γίνουν δεκανίκι του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ούτε θα αφήσουν τη χώρα ακυβέρνητη. Τη βασική ευθύνη για την κυβέρνηση, έλεγαν στελέχη του, την έχει το 30% και όχι το 5%.


Ικανοποίηση επικρατεί στους ΑΝΕΛ, καθώς φαίνεται να εξασφαλίζουν με άνεση την είσοδο τους στη Βουλή, παρά τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων που τους έδειχναν να μην φτάνουν στο κρίσιμο 3%. Κύκλοι των Ανεξαρτήτων Ελλήνων τονίζουν ότι οι ΑΝΕΛ θα συμμετέχουν και στην επόμενη κυβέρνηση, αναλαμβάνοντας εκ νέου το ρόλο του εγγυητή της ομαλότητας.



Πηγή : newsontime.gr
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

ΔΩΡΕΑ ΓΙΑ ΤΟ SITE

 


Copyright © 2015 - 2022. sentragoals.gr