google.com, pub-6497066373419060, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Μέστο: "Εξαιρετική ευκαιρία για μένα ο Παναθηναϊκός" - sentragoals.gr
Home » , , » Μέστο: "Εξαιρετική ευκαιρία για μένα ο Παναθηναϊκός"

Μέστο: "Εξαιρετική ευκαιρία για μένα ο Παναθηναϊκός"

Written By news on Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016 | 11:36 π.μ.

Ο Τζιαντομένικο Μέστο σε συνέντευξη του αναφέρθηκε στην επιλογή που έκανε τον Ιανουάριο, στην εξέλιξη που μπορεί να έχει το τριφύλλι, μίλησε για το ελληνικό πρωτάθλημα ενώ ρωτήθηκε και για τον Αντρέα Στραματσόνι, το προσφυγικό αλλά και την οικονομική κρίση.

Συνέντευξη στην κρατική τηλεόραση και την "Αθλητική Κυριακή" παραχώρησε ο Τζιαντομένικο Μέστο. Ο Ιταλός αμυντικός των πράσινων αναφέρθηκε σε ότι έχει να κάνει με τη παρουσία του στο τριφύλλι αλλά και μη μιλώντας για θέματα που έχουν να κάνουν με την οικονομική κρίση, τη ζωή στην Αθήνα αλλά και τους πρόσφυγες.

Ο Μέστο αναφέρθηκε στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό που έρχεται και υποστήριξε ότι ο Παναθηναϊκός έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης την επόμενη χρονιά ενώ υποστήριξε ότι το ελληνικό πρωτάθλημα μοιάζει με το ιταλικό.

Χαρακτηριστικά υποστήριξε:

Για τον Παναθηναϊκό:

"Τα πράγματα είναι καλά, μπορούμε να βελτιωθούμε ακόμα περισσότερο. Βρισκόμαστε σε μία μεταβατική περίοδο, υπάρχει ένας καινούργιος προπονητής και νέοι παίκτες. Θα έλεγα ότι τα πράγματα πηγαίνουν καλά κι έχουμε περιθώρια περισσότερης βελτίωσης".

Για το ελληνικό πρωτάθλημα:

"Είναι ένα πρωτάθλημα που δεν υπάρχουν μετρημένα πράγματα. Υπάρχουν καταστάσεις που σε άλλες περιπτώσεις μπορεί να τις εκμεταλλευθείς και να κερδίσεις και σε άλλες μπορεί να χάσεις. Θα έλεγα ότι μοιάζει με το ιταλικό".

Για την επιλογή του να έρθει στον Παναθηναϊκό:

"Καταρχήν το γεγονός ότι μου έγινε πρόταση να έρθω σε μια μεγάλη ομάδα με μια λαμπρή ιστορία. Επίσης το ότι ήθελα κι εγώ μια καριέρα στο εξωτερικό και πλέον κοίταζα κοίταζα να βγω εκτός Ιταλίας.

Ο κύριος Στραματσόνι μου έκανε την πρόταση, εγώ είχα όρεξη, την δέχθηκα γιατί μου έδωσε πολλά κίνητρα, ειδικά από τη στιγμή που σε αυτή τη δουλειά που κάνουμε χρειάζονται κίνητρα και όρεξη. Ήταν για μένα μια εξαιρετική ευκαιρία να παίξω σε μια μεγάλη ομάδα στο εξωτερικό".

Για το αν έπαιξε ρόλο ο Στραματσόνι:

"Έπαιξε σημαντικό ρόλο. Όχι όμως λόγω εθνικότητας αλλά ως προπονητής. Μου πρότεινε να έρθω και είχα την όρεξη για δουλειά και γι' αυτό ήρθα".

Για το τάκλιν που είχε κάνει στον Στραματσόνι στην Ιταλία:

"Έχουμε αστειευτεί γι' αυτό. Ήταν ένα παιχνίδι για το Κύπελλο Ιταλίας και παίζαμε αντίπαλοι. Το συζητήσαμε και έχουμε γελάσει. Ακόμη βέβαια δεν το έχουμε δείξει σε πολύ κόσμο γιατί δεν έχει έρθει η στιγμή".

Για το στιλ του Στραματσόνι:

"Είναι δίκαιος προπονητής, του αρέσουν οι λεπτομέρειες και μας προετοιμάζει όσο καλύτερα γίνεται για τους αγώνες".

Για τον τραυματισμό του:

"Ήταν μια σημαντική και άσχημη στιγμή για την καριέρα μου. Όταν έπαιζα στη Νάπολι είχαμε ματς για το Πρωτάθλημα και το Champions League. Το ξεπέρασα, στάθηκα στα πόδια μου και μπορώ να συνεχίσω".

Για τους Έλληνες που παίζουν στην Ιταλία:

"Γνώριζα τον Παπασταθόπουλο. Πολύ καλός παίκτης με εξαιρετική καριέρα και έχει παίξει σε πολλά ματς. Του εύχομαι τα καλύτερα γιατί το αξίζει. Το ότι μίλησε με καλά λόγια για μένα ίσως να το έκανε επειδή είμαστε φίλοι".

Για το καλύτερό του γκολ:

"Το γκολ με την Ουντινέζε. Όντως το ήθελα, αλλά με βοήθησε η τύχη. Το γκολ με τη Νάπολι ήταν το σημαντικότερο και ακόμη ένα ήταν στο Τζένοα-Γιουβέντους με κεφαλιά γιατί πήραμε τον βαθμό".

Για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό:

"Το πιο όμορφο πράγμα στο ποδόσφαιρο είναι να μπορούμε να αντιμετωπίζουμε δύσκολους αντιπάλους και να παίζουμε απέναντι σε σημαντικές ομάδες. Ο Ολυμπιακός δείχνει στη βαθμολογία ότι είναι σημαντικός και δύσκολος αντίπαλος. Είναι χαρά μας να παίζουμε με δύσκολες ομάδες. Όχι μόνο με τη συγκεκριμένη αλλά γενικότερα".

Για τη ζωή στην Αθήνα:

"Είμαι εδώ με τη σύζυγό μου και την κόρη μου. Είμαστε χαρούμενοι και είναι σημαντικό ότι είμαι καλά στη δουλειά μου. Είναι ιδιαίτερη χαρά να παίζω στον Παναθηναϊκό. Η γειτονιά που μένω μου θυμίζει την Πούλια, απ' όπου προέρχομαι. Η θάλασσα, οι ωραίοι άνθρωποι".

Για την οικονομική κρίση:

"Τα ΜΜΕ διογκώνουν κάπως τα πράγματα. Πριν έρθω ρώτησα γενικά για τη χώρα, όχι για την κρίση. Το θέμα ήταν η καθημερινότητα και η ζωή στην Ελλάδα".

Για το προσφυγικό:

"Θεωρώ ότι είναι από τα μεγαλύτερα και δυσκολότερα προβλήματα. Δεν το αντιμετωπίζει μόνο η Ελλάδα, αλλά και η Ιταλία και είναι δύσκολο να βρεις το σωστό τρόπο να το αντιμετωπίσεις. Δεν πρέπει κανείς να επιστρέψει πίσω, πρέπει να βρεθούν τρόποι να τους βοηθήσουμε όλοι. Είναι κάτι που σήμερα συμβαίνει σ' αυτούς και αύριο σε εμάς. Στο πλήθος υπάρχουν και παιδιά και είναι σημαντικό γιατί τα παιδιά είναι το μέλλον και πρέπει να βοηθήσουμε".

Για το αν μπορεί η Νάπολι το πρωτάθλημα:

"Είναι πολύ δύσκολο. Το εύχομαι, αλλά είναι δύσκολο. Είμαι οπαδός της Νάπολι, αλλά το βλέπω δύσκολο. Βέβαια η ελπίδα πεθαίνει τελευταία".

Όσο για τα τελευταία γεγονότα στο ελληνικό ποδόσφαιρο είπε:


"Λυπήθηκα για τον κόπο που έκαναν οι ομάδες να φτάσουν μέχρι τα ημιτελικά κι ας μην με αγγίζει η απόφαση".


Πηγή : sport24.gr
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

ΔΩΡΕΑ ΓΙΑ ΤΟ SITE

 


Copyright © 2015 - 2022. sentragoals.gr