google.com, pub-6497066373419060, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Παναθηναϊκός-Άγιαξ 1-2: Πλήρωσε τα λάθη του - sentragoals.gr
Home » , , » Παναθηναϊκός-Άγιαξ 1-2: Πλήρωσε τα λάθη του

Παναθηναϊκός-Άγιαξ 1-2: Πλήρωσε τα λάθη του

Written By news on Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016 | 12:44 π.μ.

Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε μόλις στο 8' με τον Μπεργκ, αλλά ο Άγιαξ κι ο Μάρινερ τον ανάγκασαν σε ήττα στη Λεωφόρο (1-2)

Ο Παναθηναϊκός των πολλών προβλημάτων, του τραυματία Ιμπάρμπο και των ανέτοιμων Λεντέσμα και Κουτρουμπή, δεν κατάφερε να αρχίσει με το δεξί τη φετινή σεζόν στην Ευρώπη. Αν και ξεκίνησε πολύ ορμητικά το ματς σε μια κατάμεστη Λεωφόρο που είχε γιορτινή ατμόσφαιρα, δεν μπορούσε να ξεφύγει από τα λάθη του και την κακή απόδοση ποδοσφαιριστών που είναι «κλειδιά» για την ομάδα. Σαν μην έφταναν όλα αυτά, ο Άγγλος ρέφερι Μάρινερ… τήρησε την παράδοση και για τρίτο ματς που διαιτήτευσε τον Παναθηναϊκό δεν κέρδισε το «τριφύλλι»,  ενώ πήρε πολλές λάθος αποφάσεις σε σημαντικά σημεία αφήνοντας στο τέλος τους  «πράσινους» με εννέα παίκτες που θα πάνε στο «Μπαλαΐδος» για το ματς με τη Θέλτα χωρίς τους Ιβανόφ και Γουακάσο που αποβλήθηκαν.

Σε κάθε περίπτωση, ο Παναθηναϊκός έμεινε χωρίς βαθμό στο ξεκίνημα του ομίλου, ο Άγιαξ έχει τρεις και η Σταντάρ Λιέγης με τη Θέλτα από έναν  μετά το μεταξύ τους 1-1 στο Βέλγιο.

Χωρίς Ιμπάρμπο αλλά με τρία στόπερ

Χωρίς τον Ιμπάρμπο αλλά με το κλασικό 3-4-2-1 της Ευρώπης παρέταξε τον Παναθηναϊκό ο Αντρέα Στραματσόνι. Ο Παναθηναϊκός είχε κάτω από τα δοκάρια τον Στιλ και τους Κουτρουμπή, Μολέδο και Ιβανόφ στην τριάδα της άμυνας. Οι Ζέκα και Λεντέσμα δίδυμο στον άξονα με τον Μέστο στη δεξιά πλευρά, τον Χουλτ στην αριστερή και τους Γουακάσο και Λουντ πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Μάρκους Μπεργκ.

Ο Άγιαξ από την πλευρά του, έπαιξε με 4-1-2-3 και με την ίδια ενδεκάδα που αντιμετώπισε τη Φίτεσε στο τελευταίο ματς πρωταθλήματος. Ο Ονανά κάτω από τα δοκάρια, ο Βέλτμαν δεξί μπακ, ο Ντάικς αριστερό και οι Σάντσεθ, Βίργκεβερ στα στόπερ. Αμυντικό χαφ ο Ρίντεβαλντ, με τους Κλάασεν και Γκουντέλι μπροστά του δεξιά κι αριστερά. Στο δεξί άκρο της επίθεσης ο Ζίεχ, στο αριστερό ο Γιουνές και στην κορυφή ο Τραορέ.

Γκολ και… φωτιά στη Λεωφόρο

Ο Παναθηναϊκός μπήκε πάρα πολύ δυνατά στο ματς, θέλοντας να δείξει στον Άγιαξ ποιος είναι το αφεντικό στην αναμέτρηση. Οι «πράσινοι» πρεσάρισαν… δαιμονισμένα τους Ολλανδούς και μόλις στο 5’ η άμυνα της ομάδας του Μπος έχασε… τα αυγά και τα πασχάλια, με τον Λουντ να επωφελείται από αριστερά, να γυρίζει τη μπάλα στην περιοχή και τον Μάρκους Μπεργκ να μην συγχωρεί ανοίγοντας το σκορ και βάζοντας… φωτιά στη Λεωφόρο.

Ολικό μπλακ-άουτ

Από αυτό το σημείο κι έπειτα, ο Παναθηναϊκός άρχισε να κυριαρχεί στον αγωνιστικό χώρο, είχε κάποιες  ακόμα καλές στιγμές με τους Λουντ, Γουακάσο και Μπεργκ, αλλά δεν κατάφερε να τις μετουσιώσει σε ένα δεύτερο γκολ για να «κλειδώσει» επί της ουσίας του ματς. Μετά το μισάωρο, οι «πράσινοι» φάνηκαν να παθαίνουν… μπλακ-άουτ, δίνοντας μέτρα στον Άγιαξ και κάνοντας αρκετά λάθη στον χώρο του κέντρου. Σε μια φάση όπου έγινε αντεπίθεση των Ολλανδών κι επικράτησε  σύγχυση έξω από την περιοχή, ο Ιβανόφ έδιωξε αλλά η μπάλα πήγε στον Τραορέ που από τη γωνία της περιοχής με συρτό σουτ στην κλειστή γωνία του Στιλ, που φέρει ευθύνη, έγραψε το 1-1 στο 34’. Ο Άγγλος έκανε ωστόσο μεγάλη απόκρουση δυο λεπτά αργότερα, σε προβολή του Σάντσεθ από το μισό μέτρο, με τον Παναθηναϊκό να ηρεμεί μετά το 40’ και το ημίχρονο να τελειώνει ισόπαλο στη Λεωφόρο.

Από το κακό στο χειρότερο

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε. Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να έχει πολλά προβλήματα, με τον Μέστο να μην πατάει καθόλου καλά στο γήπεδο. Ο Στραματσόνι όμως δεν άλλαξε τον Ιταλό, περιμένοντας πως θα ισορροπήσει το παιχνίδι και πως το «τριφύλλι» θα καταφέρει να βρει τα πατήματά του και να θυμίσει την ομάδα του πρώτου μισάωρου που έδειχνε  πως μπορεί να κάνει ζημιά στον Άγιαξ.

Στο 65’ ο «Στράμα» έβγαλε τον εξουθενωμένο Λεντέσμα και πέρασε στη θέση του τον  Λέτο, γυρίζοντας το σύστημα της ομάδας σε 4-4-2, όμως ένα ακόμα τραγικό λάθος του Μέστο επέτρεψε στον Άγιαξ να βγάλει κόντρα από αριστερά, ο Ντάικς μπήκε στην περιοχή κι ο Ιταλός μπακ τα έκανε ακόμα χειρότερα καθώς έκανε  πέναλτι. Ο Κλάασεν εκτέλεσε, ο Στιλ απέκρουσε αλλά κανείς δεν βρέθηκε εκεί για να διώξει κι ο Ρίντεβαντ από κοντά έκανε το 2-1 για τον Άγιαξ.

Σαν μην έφτανε αυτό, ο Ιβανόφ δυο λεπτά αργότερα έκανε ένα σκληρό μαρκάρισμα στον Ζίεχ, που τιμωρήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα κι έτσι ο Παναθηναϊκός έμεινε με δέκα παίκτες. Ο Στραματσόνι αναγκάστηκε να αλλάξει κι άλλο τα πλάνα του, αποσύροντας από το ματς τον Λουντ και βάζοντας στη θέση του τον Σαμπά, στην πρώτη του εμφάνιση με τα πράσινα, καθώς λίγο νωρίτερα είχε αποφασίσει να ρισκάρει βάζοντας τον Βιγιαφάνιες αντί του Κουτρουμπή. Ο Παναθηναϊκός με παίκτη λιγότερο προσπάθησε να πάρει κάτι περισσότερο από τον αγώνα, όμως βρήκε απέναντί του τον Μάρινερ που είχε αρχίσει να τα βλέπει όλα… Ολλανδικά! Έδωσε όλες τις αμφισβητούμενες φάσεις στον Άγιαξ, ενώ η μόνη σωστή απόφαση που πήρε ήταν η αποβολή του Ζίεχ με δεύτερη κίτρινη για σκληρό μαρκάρισμα στον Χουλτ.

Τα είχε όλα, είχε και τον Μάρινερ

Όταν οι δυο ομάδες ήρθαν στα ίσα, με δέκα λεπτά να απομένουν, η κερκίδα άρχισε να ξυπνάει και ο Παναθηναϊκός πάτησε λίγο καλύτερα, πλην όμως δεν κατάφερε να απειλήσει ουσιαστικά την εστία του Άγιαξ. Σε ένα ματς που «στράβωσε» όσο λίγα για τους «πράσινους»,  ο Μάρινερ απέβαλλε τον Γουακάσο για κοκκορομαχία με τον Γκουντέλι, χωρίς καν να δείξει κάρτα στον παίκτη του Άγιαξ και ουσιαστικά τελείωσε τη… σεμνή  τελετή για τον Παναθηναϊκό. Μοναδική στιγμή που θα μπορούσε να αλλάξει η μοίρα του ματς, η κεφαλιά του Μολέδο από πλεονεκτική θέση στις καθυστερήσεις που όμως κατέληξε εύκολα στα χέρια του Ονανά.

Χειροκρότημα από τον κόσμο

Σε κάθε περίπτωση, ο κόσμος του Παναθηναϊκού αναγνώρισε την προσπάθεια της ομάδας και στο φινάλε  χειροκρότησε τους «πράσινους», δείχνοντας πως ο δρόμος στον όμιλο ακόμα είναι μακρύς και τίποτα δεν κρίθηκε από την πρεμιέρα του Europa League.

Παναθηναϊκός (Αντρέα Στραματσόνι): Στιλ, Κουτρουμπής (68’ Βιγιαφάνιες), Μολέδο, Ιβανόφ, Μέστο, Χουλτ, Ζέκα, Λεντέσμα (65’ Λέτο), Γουακάσο, Λουντ (73’ Λουντ), Μπεργκ


Άγιαξ (Πίτερ Μπος): Ονανά, Βέλτμαν, Ρίντεβαλντ, Σάντσεθ, Τραορέ (73’ Ντόλμπεργκ), Κλάασεν (89’ Σόνε), Γιούνες (86’ Σιγκράβεν), Ζίεχ, Βίργκεβερ, Γκουντέλι, Ντάικς


Πηγή : leoforos.gr
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

ΔΩΡΕΑ ΓΙΑ ΤΟ SITE

 


Copyright © 2015 - 2022. sentragoals.gr