google.com, pub-6497066373419060, DIRECT, f08c47fec0942fa0 «Κυανέρυθρες»... Ταξιαρχ-ίες - sentragoals.gr
Home » , , » «Κυανέρυθρες»... Ταξιαρχ-ίες

«Κυανέρυθρες»... Ταξιαρχ-ίες

Written By news on Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016 | 11:50 π.μ.

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ταξιάρχη Φούντα ο Πανιώνιος επικράτησε 3-0 του Αστέρα και έκανε ιδανική πρεμιέρα στο νέο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ. Ο 21χρονος επιθετικός πέτυχε δύο τέρματα, το δεύτερο για... Όσκαρ, ενώ οι «κυανέρυθροι» είχαν χαμένο πέναλτι με τον Ανσαριφάρντ, ο οποίος σημείωσε το άλλο γκολ και είχε και μία ασίστ.

Στο πρώτο τους επίσημο ματς στη σεζόν, οι δύο ομάδες πρόσφεραν θέαμα στον κόσμο που βρέθηκε στις εξέδρες της Νέας Σμύρνης. Αυτό, ωστόσο, οφείλεται τόσο στην επιθυμία τους να παίξουν επιθετικό ποδόσφαιρο, όσο και στην... απουσία της μεσαίας γραμμής ειδικά για τους φιλοξενούμενους.

Τα αρχικά πλάνα

Ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς στο πρώτο του παιχνίδι με τους «κυανέρυθρους» ακολούθησε το 4-2-3-1, με τον Γιαννιώτη στην εστία, τους Βλάχο (δεξιά), Αντωνιάδη μπακ και τους Ρισβάνη, Οικονόμου δίδυμο στα στόπερ. Κόρμπος και Σιώπης ήταν οι δύο αμυντικοί χαφ, με τους Μπεν, Μασούντ, Φούντα να συνθέτουν την τριάδα πίσω από τον προωθημένο Ανσαριφάρντ.

Παρόμοια διάταξη και από τον Μάκη Χάβο, με ενδεχομένως πιο αμυντικό προσανατολισμό. Ο Κοσίτσκι ήταν στο τέρμα και οι Μπέρτος, Σεφίλ, Κουρμπέλης, Γιαννούλης από δεξιά προς αριστερά στην άμυνα. Δημούτσος, Τσουκαλάς είχαν κυρίως αμυντικά καθήκοντα, με τους Καλτσά, Μάσα στις πτέρυγες και τον Τσιλιανίδη να βοηθά από πίσω τον Ιωαννίδη, ο οποίος βρέθηκε στην κορυφή της επίθεσης.

Ορεξάτοι απ' την αρχή

Ο Αστέρας μπήκε καλύτερα στο ματς και μόλις στο 5' είχε κάνει δύο τελικές προσπάθειες. Ωστόσο, τόσο ο Τσιλιανίδης, όσο και ο Ιωαννίδης δε βρήκαν στόχο με σουτ εκτός περιοχής και κοντινή κεφαλιά αντίστοιχα στο 3' και το 5'.


Ο Πανιώνιος αντίθετα, «άγγιξε» το 1-0... με την πρώτη. Ο διαιτητής είδε πέναλτι σε χέρι του Ιωαννίδη στο 14', αλλά ο Ανσαριφάρντ που ανέλαβε την εκτέλεση, δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κοσίτσκι από την άσπρη βούλα.

Στο 24', όμως, ο Ιρανός ήταν αυτός που βγήκε στην πλάτη της άμυνας και από θέση δεξιά «σέρβιρε» στο δεύτερο δοκάρι για τον Φούντα,  ο οποίος δε δυσκολεύτηκε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα και να δώσει το προβάδισμα στους γηπεδούχους. Άλλη μεγάλη φάση δεν προέκυψε μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου, με τους φιλοξενούμενους να προσπαθούν μάταια με στημένες φάσεις να βάλουν δύσκολα στον Γιαννιώτη.

Το «τελείωσε» νωρίς

Ο Χάβος αντικατέστησε στο ημίχρονο τον Δημούτσο που χτύπησε στο στέρνο με τον Φερνάντες, ενώ από το 37' είχε βάλει στο ματς για λόγους τακτικής τον Χαμντανί αντί του Τσιλιανίδη. Ό,τι κι αν έκανε, όμως, δεν μπόρεσε να αλλάξει τη ροή της αναμέτρησης.

Ο Πανιώνιος διπλασίασε τα τέρματά του στο 51', όταν ο Μπεν έβγαλε εξαιρετική κάθετη στον Ανσαριφάρντ, ο οποίος αυτή τη φορά νίκησε τον Κοσίτσκι, έκανε το 2-0 και... εξιλεώθηκε οριστικά για το πέναλτι που σπατάλησε.



Στο 57' δε ήρθε και το... κερασάκι στην τούρτα για τους Νεοσμυρνιώτες. Μετά από κόντρα η μπάλα έφτασε στον Φούντα, ο οποίος με γυριστό από το όριο της περιοχής την έστειλε να αναπαυτεί στην εστία των φιλοξενούμενων. Παράλληλα, έβαλε τέλος στη... σεμνή τελετή και υποψηφιότητα μεγάλου φαβορί για το βραβείο του καλύτερου γκολ της αγωνιστικής.

Ο Μπεν στο 76' θα μπορούσε να προσθέσει το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ, αλλά από θέση βολής στην περιοχή μετά από «στρώσιμο» του Μασούντ, έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ.

Πανιώνιος (Μιλόγεβιτς, 4-2-3-1): Γιαννιώτης - Βλάχος, Ρισβάνης, Οικονόμου, Αντωνιάδης - Κόρμπος,  Σιώπης - Μπεν, Μασούντ (83' Καθάριος), Φούντας (70' Ολαϊτάν) - Ανσαριφάρντ (86' Ενγκόγκ)

Αστέρας Τρίπολης (Χάβος, 4-2-3-1): Κοσίτσκι - Μπέρτος, Σεφίλ, Κουρμπέλης, Γιαννούλης -  Δημούτσος (46' Τσιλιανίδης), Τσουκαλάς - Καλτσάς (54' Φαρίνια), Τσιλιανίδης (37' Χαμντανί), Μάσα - Ιωαννίδης

Πηγή : novasports.gr
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

ΔΩΡΕΑ ΓΙΑ ΤΟ SITE

 


Copyright © 2015 - 2022. sentragoals.gr