google.com, pub-6497066373419060, DIRECT, f08c47fec0942fa0 GP Αυστραλίας – FP1 – Ταχύτερος ο Hamilton στο πρώτο practice της σεζόν - sentragoals.gr
Home » , , » GP Αυστραλίας – FP1 – Ταχύτερος ο Hamilton στο πρώτο practice της σεζόν

GP Αυστραλίας – FP1 – Ταχύτερος ο Hamilton στο πρώτο practice της σεζόν

Written By news on Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017 | 11:51 π.μ.

Ο Lewis Hamilton ήταν ο επικεφαλής στο ένα-δύο της Mercedes στο πρώτο practice του 2017 στο Αυστραλιανό Grand Prix, αν και οι ομάδες δεν πίεσαν από την αρχή λόγω της κατάστασης του οδοστρώματος που είχε αρκετή σκόνη.

Ο Hamilton τερμάτισε πάνω από τον νέο του team mate, Valtteri Bottas, με την γερμανική ομάδα να ορίζει τον ρυθμό στη Μελβούρνη μετά την κυριαρχία της Ferrari στις δοκιμές πριν από την έναρξη της σεζόν.

Οι οδηγοί της Mercedes ήταν ταχύτεροι με το που ξεκίνησαν να γράφονται οι πρώτοι χρόνοι, με τον Bottas να κάνει πρώτο χρόνο με 1:25.142 με τα supersoft.

Ο Φιλανδός ήταν ο πρώτος που έβαλε τα ultrasoft και βελτίωσε τον χρόνο του στο 1:24.803 παρά το λάθος του στον τελευταίο τομέα της πίστας ενώ βρισκόταν στον καλύτερο του γύρο.

Ο Hamilton δεν έκανε κάποιο λάθος όταν ήρθε η σειρά του και ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής κατέληξε πάνω από μισό δευτερόλεπτο μπροστά από τον Bottas και ανέβηκε στην κορυφή με το 1:24.220.

Δεν υπήρξε άλλη ομάδα που να έτρεξε με τα ultrasoft της Pirelli, με τη Red Bull να είναι ταχύτερη από τις υπόλοιπες ομάδες που χρησιμοποίησαν τα supersoft.

Ο Daniel Ricciardo ξεκίνησε καλά στο εντός έδρας Grand Prix του, με τον τρίτο ταχύτερο χρόνο, 0.6 δέκατα πιο αργός από ό, τι ο Hamilton και ήταν ο μόνος οδηγός εκτός της Mercedes που κατέβηκε κάτω από το 1:25.

Ο Max Verstappen ανέφερε από νωρίς ένα πρόβλημα επιλογής ταχυτήτων στην άλλη Red Bull και παρόλα αυτά τερμάτισε τέταρτος, ακριβώς μπροστά από τις δύο Ferrari.

Έχοντας κυριαρχήσει στις δοκιμές της Βαρκελώνης, ο Kimi Raikkonen ήταν πάνω από ένα δευτερόλεπτο εκτός ρυθμού στο FP1 με καλύτερο χρόνο το 1:25.372, λιγότερο από ένα δέκατο πιο γρήγορος από ό, τι ο team mate του, Sebastian Vettel.

Η κορυφαία τριάδα ήταν Mercedes, Red Bull και Ferrari, όμως η μάχη για την τέταρτη θέση αποδείχθηκε πιο σκληρή από όσο αναμενόταν.

Ο Felipe Massa ήταν έβδομος με την Williams αλλά ο Romain Grosjean και ο Nico Hulkenberg είχαν χρόνους στο 1:26.1, μαζί με τον Βραζιλιάνο.

Ο Sergio Perez με την Force India βρέθηκε μόλις ένα δέκατο πίσω από τον Massa και ολοκλήρωσε τη δεκάδα, μπροστά από τον Carlos Sainz.

Λίγο πιο κάτω στην κατάταξη, όλα τα βλέμματα ήταν στραμμένα στους δύο οδηγούς της McLaren-Honda, για να δούνε αν η MCL32 θα είχε καλή αξιοπιστία μετά από τις καταστροφικές της δοκιμές.

Ο Stoffel Vandoorne είχε ένα αργό ξεκίνημα, περίμενε σχεδόν μία ώρα για να κάνει έναν χρόνο και κατέληξε στην τελευταία θέση.

Ο team mate του, Fernando Alonso, τα πήγε καλύτερα και τερμάτισε στην 14η θέση με χρόνο μόλις 2.8 δευτερόλεπτα από την κορυφή.


Ο Alonso τερμάτισε μπροστά από τις δύο Sauber, την Force India του Esteban Ocón και τη Renault του Jolyon Palmer, με τον Palmer να ολοκληρώνει 

Κατάταξη Free Practice 1 





Πηγή : f1fan.gr
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

ΔΩΡΕΑ ΓΙΑ ΤΟ SITE

 


Copyright © 2015 - 2022. sentragoals.gr