google.com, pub-6497066373419060, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Γιουβέντους - Ρεάλ Μαδρίτης: επτά αξέχαστες μάχες (vids) - sentragoals.gr
Home » , , » Γιουβέντους - Ρεάλ Μαδρίτης: επτά αξέχαστες μάχες (vids)

Γιουβέντους - Ρεάλ Μαδρίτης: επτά αξέχαστες μάχες (vids)

Written By news on Σάββατο 3 Ιουνίου 2017 | 11:39 π.μ.

Και τώρα οι δυο τους... Και πάλι οι δυο τους... Ρεάλ Μαδρίτης εναντίον Γιουβέντους, η «βασίλισσα» κόντρα στη «γηραιά κυρία». Έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς; Ναι... Αυτές είναι οι πιο μεγάλες μάχες τους.

Ο θρόνος χωρά μόνο τη μία. Η «βασίλισσα« φόρεσε πέρυσι το στέμμα, για ενδέκατη φορά στην ιστορία της. Η «γηραιά κυρία» θέλει να την εκθρονίσει. Ομάδες με ιστορία, φανέλες βαριές, ποδοσφαιριστές - σούπερ σταρ που κοστίζουν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

Κάθε αναμέτρησή τους καθηλώνει. Από τις 18 φορές που έχουν τεθεί αντιμέτωπες, υπάρχουν επτά παιχνίδια που έγραψαν τη δική τους ιστορία.

Ρεάλ - Γιουβέντους 1-1, 13-05-2015, ημιτελικός Τσάμπιονς Λιγκ
Ένα βήμα πριν από τον τελικό της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης, οι Μαδριλένοι έχουν χάσει με 2-1 στον πρώτο ημιτελικό στο Τορίνο και μέχρι το 57ο λεπό της ρεβάνς έχουν την πρόκριση χάρη στο γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο Άλβαρο Μοράτα, όμως, έμελλε να τους πληγώσει καθώς έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και τη Γιουβέντους στο Βερολίνο κόντρα στη Μπαρτσελόνα.



Γιουβέντους - Ρεάλ Μαδρίτης 2-0, 09-03-2005, φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ
Η Ρεάλ είχε επικρατήσει στο πρώτο παιχνίδι χάρη στην κεφαλιά του Ιβάν Ελγέρα, αλλά στη ρεβάνς η «μεγάλη κυρία» επιβλήθηκε. Ο Τρεζεγκέ με το γκολ του στο 75ο λεπτό έστειλε το παιχνίδι στην παράταση και εκεί ο Ζαλαγιέτα έκανε το 2-0 για να πάρει η ομάδα του Φάμπιο Καπέλο την πρόκριση στα προημιτελικά.



Γιουβέντους - Ρεάλ Μαδρίτης 3-1, 14-05-2003, ημιτελικός Τσάμπιονς Λιγκ
Μετά από πέντε χρόνια, οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν και πάλι στα ημιτελικά της διοργάνωσης. Πρώτο παιχνίδι στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» 2-1 και όλα ήταν ανοιχτά για τη ρεβάνς. Στο «Ντέλε Άλπι» οι Ιταλοί έκαναν το... τέλειο παιχνίδι. Τρεζεγκέ, Ντελ Πιέρο και Νέντβεντ είχαν κάνει το 3-0 στο 73ο λεπττό και ο Ζιντάν απλά σημείωσε το γκολ της τιμής για τους Μαδεριλένους. 



Ρεάλ Μαδρίτης - Γιουβέντους 1-0, 20-05-1998, τελικός Τσάμπιονς Λιγκ
Πριν από 19 χρόνια τέθηκαν αντιμέτωπες για πρώτη φορά στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, στο Άμστερνταμ. Το παιχνίδι κρίθηκε χάρη στο γκολ που σημείωσε στο 66ο λεπτό ο Πρέντραγκ Μιγιάτοβιτς. Ήταν το έβδομο πρωτάθλημα Ευρώπης για τη «βασίλισσα», το πρώτο μετά από από 32 χρόνια!



Γιουβέντους - Ρεάλ Μαδρίτης 2-0, 20-03-1996, προημιτελικός Τσάμπιονς Λιγκ
Στο πρώτο παιχνίδι στη Μαδρίτη, ο Ραούλ ήταν αυτός που σκόραρε και χάρισε τη νίκη στη Ρεάλ. Στη ρεβάνς «μίλησε» ένας άλλος θρύλος του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Ο Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο έκανε το 1-0 στο 17ο λεπτό και ο Μικέλε Παντοβάνο στο 54' πέτυχε το 2-0 και χάρισε την πρόκριση στη Γιουβέντους, που κατέκτησε εκείνη τη σεζόν το τελευταίο Τσάμπιονς Λιγκ της μέχρι σήμερα.



Γιουβέντους - Ρεάλ Μαδρίτης 1-0 (1-3 στα πέναλτι), 05-11-1986, φάση των «16» του Κυπέλλου Πρωταθλητριών
Στον πρώτο αγώνα στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου», οι γηπεδούχοι είχαν επικρατήσει με 1-0 χάρη στο τέρμα που σημείωσε ο Εμίλιο Μπουντραχένιο. Ο Αντόνιο Καμπρίνι άνοιξε νωρίς το σκορ στη ρεβάνς του Τορίνο, το παιχνίδι πήγε στην παράταση, όπου δεν σημειώθηκε γκολ, και ακολούθησαν τα πέναλτι. Η Ρεάλ σφράγισε εκεί την πρόκρισή της στα προημιτελικά της διοργάνωσης.  



Ρεάλ Μαδρίτης - Γιουβέντους 3-1, 28-02-1962, προημιτελικός Κυπέλλου Πρωταθλητριών
Η πρώτη αναμέτρησή τους στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις είναι ιστορική. Τέθηκαν αντιμέτωπες τη σεζόν 1961-62 στα προημιτελικά του Κυπέλλου Πρωταθλητριών. Το πρώτο παιχνίδι έγινε στο Τορίνο και η Ρεάλ έφυγε νικήτρια με 1-0 χάρη στο γκολ του Αλφρέδο Ντι Στέφανο. Στο παιχνίδι της Μαδρίτης ο Ομάρ Σιβόρι απάντησε με το δικό του γκολ και έτσι δόθηκε και τρίτο παιχνίδι σε ουδέτερη έδρα στο Παρίσι. Εκεί, οι Μαδριλένοι επικράτησαν με 3-1 και προκρίθηκαν στα ημιτελικά.



Πηγή : sdna.gr
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

ΔΩΡΕΑ ΓΙΑ ΤΟ SITE

 


Copyright © 2015 - 2022. sentragoals.gr