google.com, pub-6497066373419060, DIRECT, f08c47fec0942fa0 GP Ιταλίας – Αγώνας – Κυρίαρχη νίκη για Hamilton και πρωτοπορία στο πρωτάθλημα - sentragoals.gr
Home » , , » GP Ιταλίας – Αγώνας – Κυρίαρχη νίκη για Hamilton και πρωτοπορία στο πρωτάθλημα

GP Ιταλίας – Αγώνας – Κυρίαρχη νίκη για Hamilton και πρωτοπορία στο πρωτάθλημα

Written By news on Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2017 | 10:22 π.μ.

Ο Lewis Hamilton κατέλαβε το προβάδισμα του πρωταθλήματος, καθώς η Mercedes κέρδισε τη Ferrari στο ιταλικό Grand Prix, με τον Βρετανό να οδηγεί στο 1-2 της ομάδας του με τον Valtteri Bottas και τον Sebastian Vettel στην τρίτη θέση.

Ο οδηγός της Mercedes οδήγησε από την pole position και υπαγόρευσε τον ρυθμό του αγώνα, διασχίζοντας τη γραμμή 4.4 δευτερόλεπτα μπροστά από τον συμπαίκτη του Valtteri Bottas, με τον αντίπαλο του για το τίτλο Sebastian Vettel της Ferrari τρίτο, 36.3δ πίσω του. Ήταν η έκτη νίκη του Hamilton της σεζόν και τον φέρνει τρεις βαθμούς μπροστά από τον Vettel στο πρωτάθλημα των οδηγών, με τον Bottas 41 πίσω.

Ο Hamilton έκανε καλό ξεκίνημα από την pole, κινούμενος προς τα δεξιά στην πίστα, για να υπερασπιστεί τη θέση του από τον Lance Stroll και να οδηγήσει στην 1η στροφή. Ο Esteban Ocon, που ξεκίνησε τρίτος, εκμεταλλεύτηκε το κλείσιμο του Stroll για περάσει από την εξωτερική για τη δεύτερη.

Περαιτέρω πίσω, ο Bottas χτύπησε τους τροχούς του με τον Kimi Raikkonen καθώς έμπαιναν στο πρώτο chicane, τελικά κάνοντας το πέρασμα για να πάρει την τέταρτη. Ο Raikkonen άρπαξε τη θέση πίσω στο δεύτερο chicane, αλλά ο Bottas τότε πέρασε από την εξωτερική στη Parabolica για να ανακτήσει τη θέση. Ο Bottas έπειτα άρπαξε την τρίτη από τον Stroll στον τρίτο γύρο, πριν περάσει τον Ocon στον επόμενο γύρο για ανέβει στη δεύτερη θέση πριν ξεκινήσει για την καταδίωξη του Hamilton. Ο Φινλανδός έκλεισε τη διαφορά, αλλά δεν κατάφερε να μειώσει σε δύο δευτερόλεπτα από τον συμπαίκτη του και τελικά τελείωσε δεύτερος και εξασφάλισε το τρίτο 1-2 της Mercedes στη χρονιά.

Ο Daniel Ricciardo της Red Bull είχε μια εντυπωσιακή αναρρίχηση από την 16η, με πολύ μεγάλο κομμάτι στα μαλακά και πέρασε τον Kimi Raikkonen αργά για να πάρει τέταρτη θέση. Ο Ricciardo έβαλε φρέσκα supersofts και κυνήγησε τον Vettel, αλλά τελικά ξέμεινε από γύρους.

Ο Raikkonen, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε για ένα πρόβλημα με το πίσω άκρο του αυτοκινήτου του στα πρώτα στάδια, μπήκε νωρίς στα pit σε μια προσπάθεια να περάσει τον Ocon και τον Stroll. Το κατάφερε μερικώς, προχωρώντας μπροστά από τον Stroll, ο οποίος είχε καθυστέρηση στο pit stop του με το αριστερό πίσω ελαστικό. Αλλά έπρεπε να περάσει τον Ocon στη πίστα, ξεκινώντας μια επίθεση στην προσέγγιση του πρώτου chicane για πάρει τη θέση και να τελειώσει πέμπτος, μπροστά από τον Ocon.

Ο Stroll κρατήθηκε μπροστά από την Williams του συμπαίκτη του Felipe Massa για την έβδομη, με τον Sergio Perez να καταλήγει ένατος. Ο Massa επέζησε μετά από επαφές με τους Perez και Max Verstappen στις αρχές του αγώνα για να πάρει την όγδοη. Ο Verstappen ήταν εξοργισμένος με τον Massa όταν συγκρούστηκαν στην 1η στροφή, με την επαφή να δίνει στη Red Bull ένα κλατάρισμα στο δεξιά μπροστινό ελαστικό και τον έριξε πίσω στη κατάταξη. Αλλά ανέκαμψε στη 10η, έχοντας επαφή με τον Kevin Magnussen για την προσέγγιση του δεύτερου chicane για τη θέση.


Ήταν μια κακή κούρσα για τη McLaren, όταν ο Stoffel Vandoorne αποχώρησε μετά από αναφορά «απώλειας ισχύος» και ο συμπαίκτης του Fernando Alonso ακολούθησε παρόμοια στον προτελευταίο γύρο μετά από αίτημα της ομάδας.








Πηγή : f1fan.gr
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

ΔΩΡΕΑ ΓΙΑ ΤΟ SITE

 


Copyright © 2015 - 2022. sentragoals.gr