google.com, pub-6497066373419060, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Τουλάχιστον… 15 φορές υπότροπος σε δυσφήμιση ο Ολυμπιακός! - sentragoals.gr
Home » , , » Τουλάχιστον… 15 φορές υπότροπος σε δυσφήμιση ο Ολυμπιακός!

Τουλάχιστον… 15 φορές υπότροπος σε δυσφήμιση ο Ολυμπιακός!

Written By news on Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017 | 5:45 π.μ.

Με τον Κώδικα Δεοντολογίας να προβλέπει εξαψήφια πρόστιμα και… συνεχείς αφαιρέσεις 2 βαθμών στις υποτροπές, η ΕΠΟ και ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας δεν συγκινούνται από τις δηλώσεις κατά της διαιτησίας!

Τα πολλά λόγια τις περισσότερες φορές είναι φτώχια. Δεν απαιτείται ιδιαίτερος σχολιασμός από την στιγμή που παραθέτεις ρητές διατάξεις μέσα από τους κανονισμού και την κατάφωρη παραβίασή τους μέσα από συγκεκριμένα ντοκουμέντα.

Στο τέλος αυτού του κειμένου, ο καθένας θα μπορεί εύκολα και αβίαστα να εξάγει τα συμπεράσματά του.

Είναι ένα κείμενο, που απευθύνεται προς:

Α) Τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Βαγγέλη Γραμμένο.

Β) Τον «ποδοσφαιρικό εισαγγελέα» της ΕΠΟ, Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου.

Γ) Την Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ.

Δ) Την Επιτροπή Παρακολούθησης της FIFA.

Παραθέτουμε γεγονότα που τα γνωρίζουν καλά, αλλά θα πρέπει να μας απαντήσουν: Γιατί αδρανούν; Γιατί δεν εφαρμόζουν τον Κανονισμό; Γιατί έχουν «καταργήσει» στην πράξη τόσο σημαντικές διατάξεις;

Επί της ουσίας…

Στον Κώδικα Δεοντολογίας της ΕΠΟ, που υποτίθεται αποτελεί αντιγραφή του Κώδικα Ηθικής της FIFA, υπάρχει το Άρθρο 24 που φέρει τον τίτλο: «Δυσμενείς δηλώσεις και Δυσφήμιση ποδοσφαιρικών αρχών και οργάνων».

Το άρθρο αναφέρει:

«Ως δυσφήμιση ποδοσφαιρικών αρχών και οργάνων θεωρούνται οι με οποιονδήποτε τρόπο δημόσιες δυσμενείς δηλώσεις ή κρίσεις σε βάρος της ΕΠΟ και των οργάνων της (…) των οργάνων διαιτησίας και γενικώς των διαιτητών…

Δυσμενής θεωρείται, μεταξύ άλλων, οποιαδήποτε δημόσια δήλωση ή κρίση, που περιέχει μομφές κατά προσώπων (διαιτητών ή μελών δικαστικών ή λοιπών οργάνων) για σκοπιμότητα ή δόλο ή μεροληψία στην λήψη αποφάσεων που κατ’ αντικειμενική κρίση δύναται να βλάψει την τιμή και την υπόληψη κάποιου.

Επιβαρυντική μορφή δυσφήμισης αποτελεί η δυσφήμιση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, της ΚΕΔ ή των διαιτητών με δημόσιες δυσμενείς δηλώσεις ή κρίσεις. Ειδικότερα οποιαδήποτε δημόσια δυσμενή δήλωση ή κρίση αφορά την διαιτησία, περιέχει μομφές για σκοπιμότητα ή δόλο ή μεροληψία στην λήψη των αποφάσεων του διαιτητή  ή περιέχει μομφές για σκοπιμότητα ή δόλο στον ορισμό του σε έναν συγκεκριμένο αγώνα ή στους ορισμούς των πινάκων των διαιτητών και των παρατηρητών διαιτησίας, συνιστά δυσμενή δήλωση ή κρίση και τιμωρείται με τις παρακάτω ποινές:

α) Χρηματική ποινή από 30.000 έως 50.000 ευρώ.

β) Σε περίπτωση πρώτης υποτροπής διπλασιάζεται η χρηματική ποινή.

γ) Σε περίπτωση ΚΑΘΕ ΝΕΑΣ υποτροπής, επιβάλλεται χρηματική ποινή τουλάχιστον 120.000 ευρώ και ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΔΥΟ (2) ΒΑΘΜΩΝ από τον βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος, της υπαίτιας ομάδας.

δ) Για τις περιπτώσεις β) και γ) στα φυσικά πρόσωπα δύναται σωρευτικά να επιβληθούν: απαγόρευση εισόδου στον αγωνιστικό χώρο τουλάχιστον 6 μηνών και απαγόρευση συμμετοχής σ’ οποιαδήποτε δραστηριότητα σχετίζεται με το ποδόσφαιρο τουλάχιστον 6 μηνών.

Δημόσιες θεωρούνται οι δηλώσεις που έχουν σαν αποτέλεσμα την διάδοση της δήλωσης ή της κρίσης με οποιοδήποτε μέσο ενημέρωσης ή επικοινωνίας».

Οι 16 περιπτώσεις δυσφήμισης!

Πολλές ΠΑΕ και αρκετοί παράγοντες έχουν κάνει δηλώσεις ή έχουν βγάλει ανακοινώσεις την φετινή σεζόν σε βάρος διαιτητών. Υπάρχει όμως μία ΠΑΕ που από τον περασμένο Αύγουστο το πράττει κατ’ επανάληψη και κατά συνήθεια, όχι απλά κάθε Κυριακή, αλλά και μεσοβδόμαδα, μετά από αγώνες Κυπέλλου ή και ευρωπαϊκούς αγώνες.

Φυσικά αναφερόμαστε στην ΠΑΕ Ολυμπιακός

Κάποιος θα αναρωτηθεί: Εμπίπτει στον Κανονισμό και μια δήλωση που μπορεί να κάνει κάποιος σε διεθνές ματς, με την Μπαρτσελόνα ή την Γιουβέντους;

Προσέξτε: Ο Δημήτρης Μελισσανίδης, ΤΙΜΩΡΗΘΗΚΕ πρόπερσι με πρόστιμο, για μια χιουμοριστική ατάκα που είπε στα… μπουζούκια(!), σε εκδήλωση, ΟΧΙ ΤΗΣ ΑΕΚ, αλλά της Aegean, εναντίον του διαιτητή Δελφάκη! Φανταστείτε δηλαδή τι πρέπει κανονικά να συμβεί όταν κάνεις επίσημες δηλώσεις, on camera, σε επίσημους αγώνες!

Πολύ πρόχειρα, συγκεντρώσαμε… 16 περιπτώσεις δυσμενέστατων κρίσεων και δυσφήμισης της ΕΠΟ, της ΚΕΔ και των διαιτητών, από αξιωματούχους της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Σε καμία από αυτές τις περιπτώσεις, ο Ολυμπιακός ή το μέλος του, δεν κλήθηκαν σε απολογία, είτε από αυτεπάγγελτη παρέμβαση του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα, είτε από αίτημα του Δ.Σ. της ΕΠΟ (όπως έχει δικαίωμα).

Έχουμε και λέμε…

-Την 1η Αυγούστου, σε συνέντευξή του στο ΦΩΣ, ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού Σάββας Θεοδωρίδης μιλάει για ρεζιλίκια της ΕΠΟ, για αίσχη από παρατηρητές και για την ΚΕΔ που ξεφτιλίζει το ποδόσφαιρο.

-Στις 11 Αυγούστου, μετά από φιλικό ματς με τον Ατρόμητο, ο Σάββας Θεοδωρίδης μιλάει για διαιτησία-καρμανιόλα, για εγκλήματα από διαιτητές και επιτίθεται στους Τριτσώνη και Κουκουλάκη.

-Στις 13 Αυγούστου, με δηλώσεις του στον «Γαύρο», ο Σάββας Θεοδωρίδης επιτίθεται στον Εκτελεστικό Γραμματέα της ΕΠΟ, Αλέξη Δέδε, στους Τριτσώνη και Κουκουλάκη, μιλάει για εγκλήματα από Σιδηρόπουλο, Μάνταλο, Καλογερόπουλο και Κομίνη. Επίσης δηλώνει απερίφραστα ότι δεν αναγνωρίζει ανθρώπινα λάθη(!) και πως κάθε λάθος εναντίον του Ολυμπιακού θα το θεωρεί εσκεμμένο και προσχεδιασμένο! Καταγγέλλει κρυφές συναντήσεις όπου γίνονται οι ορισμοί, ενώ δεν διστάζει να πει ότι έχει φάκελο για όλους τους διαιτητές, απειλώντας ότι θα βγάλει πράγματα στη φόρα!

-Στις 17 Αυγούστου, μετά τη νίκη επί της Ριέκα, ο Σάββας Θεοδωρίδης επιτίθεται στον Αλέξη Δέδε και τον Σταύρο Μάνταλο.

-Στις 20 Αυγούστου, στην κάμερα της Nova, ο Σάββας Θεοδωρίδης επιτίθεται σε Κουκουλάκη, Τριτσώνη, Δέδε και αναφέρει ξανά ότι δεν αναγνωρίζει ανθρώπινα λάθη.

-Στις 27 Αυγούστου, στην κάμερα της Nova, ο Σάββας Θεοδωρίδης λέει ψεύτη το μέλος του Δ.Σ. της ΕΠΟ, Κώστα Βρακά, επιτίθεται στα μέλη της ΚΕΔ και στον Αλέξη Δέδε και μιλάει για αίσχος που δεν θα ανεχθεί.

-Στις 9 Σεπτεμβρίου, στην κάμερα της Nova, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, μίλησε για ξευτίλα του ελληνικού ποδοσφαίρου και για κάποιους ανθρώπους που έχουν αποστολή να κάνουν ζημιά στον Ολυμπιακό.

-Την ίδια ημέρα, στην κάμερα της Nova, ο Σάββας Θεοδωρίδης μίλησε φάσεις ύποπτες και ίσως κατευθυνόμενες.

-Στις 17 Σεπτεμβρίου, στην κάμερα της Nova, ο Σάββας Θεοδωρίδης μίλησε για πονηρά σφυρίγματα και κάλεσε διαιτητές να πουν… αντρικά, ότι δεν ξαναπαίζουν τον Ολυμπιακό!

-Στις 21 Σεπτεμβρίου, στην κάμερα της Cosmote TV, ο Σάββας Θεοδωρίδης επιτέθηκε στον Καλογερόπουλο και τον Βάτσιο, μίλησε για εγκλήματα που έκαναν και απαίτησε την διαγραφή τους. Ξεστόμισε παράλληλα και κάτι που έκανε μεγάλη αίσθηση και είναι αδιανόητο που δεν συγκίνησε (ούτε αυτό) κανέναν στην ΕΠΟ: «Από εδώ και μπρος κάθε κίνηση που γίνεται από τους διαιτητές και παρατηρητές, έχουμε βάλει ειδικούς ανθρώπους με κασέτες και θα ξέρουμε τα πάντα»!!!

-Στις 28 Σεπτεμβρίου, στην κάμερα της ΕΡΤ, μετά το παιχνίδι με την Γιουβέντους, ο Σάββας Θεοδωρίδης επιτέθηκε στον Σιδηρόπουλο, τον Κουκουλάκη και τον Δέδε.

-Την ίδια ημέρα και μετά τον ίδιο αγώνα, αλλά στην κάμερα της  Cosmote TV, ο Σάββας Θοεδωρίδης επιτέθηκε στους ίδιους, αλλά και στον υπουργό Δικαιοσύνης, Σταύρο Κοντονή. Κατηγόρησε την ΑΕΚ ότι κάνει ό,τι θέλει στην ΕΠΟ και είπε για τον Σιδηρόπουλο να φύγει, αν είναι άνδρας…

-Την 1η Οκτωβρίου, στην κάμερα της Nova, ο Σάββας Θεοδωρίδης μίλησε για… ταγμένους διαιτητές και… περίεργους παρατηρητές!

-Στις 14 Οκτωβρίου, στην κάμερα της Nova, ο Σάββας Θεοδωρίδης μίλησε για φωστήρες και άμπαλους που διοικούν το ποδόσφαιρο και άφησε αιχμές για Τριτσώνη, Κουκουλάκη και Δέδε.

-Στις 18 Οκτωβρίου, στην κάμερα της ΕΡΤ μετά τον αγώνα με την Μπαρτσελόνα, ο Σάββας Θεοδωρίδης επιτέθηκε στον ΠΑΟΚ και τον διαιτητή Κομίνη, ενώ αναφέρθηκε ξανά σε Δέδε, Τριτσώνη και Κουκουλάκη.

-Στις 22 Οκτωβρίου, στην κάμερα της Nova, ο Σάββας Θεοδωρίδης χαρακτήρισε τον Κομίνη ξευτίλα του ελληνικού ποδοσφαίρου και χειρούργο, καθώς και τους Καλογερόπουλο, Σιδηρόπουλο, Κομίνη, Αρετόπουλο, ο Κύζα και Μάνταλο ως ένα αίσχος! Αναρωτήθηκε δε, πώς κόπηκε ο… Σπάθας, ενώ χαρακτήρισε αδίστακτους τους Δέδε, Κουκουλάκη και Τριτσώνη.

Στο σημείο αυτό να επαναλάβουμε ότι τα ίδια ισχύουν και για άλλες ΠΑΕ και πρόσωπα που έχουν βγάλει ανακοινώσεις για την διαιτησία, απλά στον Ολυμπιακό το φαινόμενο είναι τόσο συχνό και οι περιπτώσεις τόσες πολλές, που δεν μπορεί παρά να γίνει ειδική μνεία.

Μόνο από τα παραπάνω (που πιθανόν να υπάρχουν κι άλλες περιπτώσεις που μας διαφεύγουν), η ΠΑΕ Ολυμπιακός θα μπορούσε να θεωρηθεί… 15 φορές υπότροπη!

Και όπως αναλυτικά παραθέσαμε στην επίμαχη διάταξη, ΚΑΘΕ υποτροπή, προβλέπει πρόστιμο 120.000 ευρώ και αφαίρεση 2 βαθμών!

Φυσικά, στον Ολυμπιακό δεν θα μπορούσαν να του είχαν αφαιρεθεί… 30 βαθμοί (2Χ15), για τον απλούστατο λόγο ότι αν εφαρμοζόταν από την αρχή ο κανονισμός και οι διατάξεις του Κώδικα Δεοντολογίας, η φάμπρικα με την δυσφήμιση των οργάνων της ΕΠΟ και της ΚΕΔ και οι επιθέσεις στους διαιτητές, θα είχαν κοπεί μαχαίρι εν τη γενέσει τους!

Το ερώτημα είναι:

Η Ε.Ε. της ΕΠΟ, ο κ. Σιμιτζόγλου ή ακόμα και η FIFA που έχει υπό την εποπτεία της το ελληνικό ποδόσφαιρο, έχουν διάθεση να ασχοληθούν με το θέμα;


Αν όχι, περιμένουμε επισήμως να μας πουν ότι οι διατάξεις αυτές έχουν καταστεί ανενεργείς. Διαφορετικά, απλά παραβιάζουν τον Κανονισμό…


Πηγή : sdna.gr
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

ΔΩΡΕΑ ΓΙΑ ΤΟ SITE

 


Copyright © 2015 - 2022. sentragoals.gr