google.com, pub-6497066373419060, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΠΑΟΚ - Σπαρτάκ Μόσχας 3-2 - sentragoals.gr
Home » , , » ΠΑΟΚ - Σπαρτάκ Μόσχας 3-2

ΠΑΟΚ - Σπαρτάκ Μόσχας 3-2

Written By news on Τετάρτη 8 Αυγούστου 2018 | 10:34 μ.μ.

O ΠΑΟΚ βρέθηκε να χάνει 2-0 στο 17' από τη Σπάρτακ Μόσχας στην έδρα του, όμως δεν... έπεσε ποτέ! Πριν το ημίχρονο κατάφερε την τεράστια ανατροπή και κράτησε τη νίκη (3-2) μέχρι το τέλος, κάνοντας την Τούμπα να παραληρεί!

Ματσάρα από άλλες εποχές! Εικοσιένα χρόνια μετά την απίστευτη ανατροπή επί μιας άλλης Σπαρτάκ, οι 28.000 ΠΑΟΚτσήδες ξαναέζησαν τις ίδιες στιγμές. Τότε, ήταν η Σπαρτάκ Τρνάβα, τώρα η Σπαρτάκ Μόσχας. Το 0-3 των Σλοβάκων είχε γίνει 5-3, το 0-2 των Ρώσων έγινε 3-2.

Η υπόθεση-πρόκριση στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ παραμένει ανοικτή και αυτό ήταν το πρώτο ζητούμενο για τους «ασπρόμαυρους» απέναντι στην πανίσχυρη ομάδα από τη Μόσχα. Εκεί, όπου την ερχόμενη Τρίτη ο ΠΑΟΚ είναι υποχρεωμένος να… πεθάνει για την πρόκριση. Εδειξε ότι μπορεί να το κάνει….

Με «συνταγή Ελβετίας» ο ΠΑΟΚ

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου εμπιστεύτηκε τους έντεκα ποδοσφαιριστές, οι οποία πριν από μια εβδομάδα «υπέγραψαν» τον εκτός έδρας θρίαμβο και την πρόκριση επί της Βασιλείας. Ο Αντρέ Βιεϊρίνια ήταν με πολιτικά στις κερκίδες, μη μπορώντας να βοηθήσει τους συμπαίκτες του, αντίθετα ο Χοσέ Κάνιας ήταν ΟΚ και ξεκίνησε στο κέντρο, έχοντας δίπλα του τον Χοσέ Μαουρίσιο. Οι Μάτος και Λημνιός είχαν επιφορτιστεί το μαρκάρισμα του Κουίνσι Πρόμες, ενώ ο Εβγέν Χατσερίντι είχε εντολή να είναι πάνω στο Λουίς Αντριάνο.

Ο Μάσιμο Καρέρα άφησε στον πάγκο τον αρχηγό της ομάδας, Ντένις Γκλουσακόφ, αλλά και τον Ζε Λουίς, επιλέγοντας τους Λομοβίτσκι και Ποπόφ για το αρχικό σχήμα των Ρώσων.

Με 32 βαθμούς «πάγωσε» η Τούμπα

Στην πρώτη, ουσιαστικά φάση του αγώνα οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ «παγώνοντας» από πολύ νωρίς την Τούμπα. Στο 7' ο Ποπόφ έγινε κάτοχος της μπάλας στο ημικύκλιο της περιοχής, μετά από πάσα του Ζομπνίν, απ' όπου ανενόχλητος με σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Πασχαλάκη για το 0-1. Και δεν ήταν μόνο αυτό…

Στο 16’ η Σπαρτάκ διπλασίασε τα γκολ της. Τα αμυντικά κενά των «ασπρόμαυρων» ήταν οφθαλμοφανή, ο Πρόμες βρέθηκε μόνος του έξω από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα κόντραρε στον Χατσερίντι, άλλαξε πορεία αιφνιδιάζοντας τον Πασχαλάκη, που αρχικά απέκρουσε, αλλά η μπάλα πήγε στο δοκάρι και πέρασε την γραμμή πριν την απομακρύνει και πάλι ο Έλληνας γκολκίπερ με τους Ρώσους να κάνουν με αυτό τον τρόπο το 0-2.

Το δεκάλεπτο της ανατροπής

Μέσα σε δέκα λεπτά οι «ασπρόμαυροι» έφεραν τα πάνω κάτω. Ο ΠΑΟΚ που μέχρι τότε είχε φοβηθεί το όνομα της Σπαρτάκ, βρήκε σιγά σιγά τα πατήΗ πρώτη καλή στιγμή του ΠΑΟΚ ήρθε στο 27ο λεπτό, με τον Μαξιμένκο να λέει «όχι» στο πλασέ του Πέλκα και στην εξέλιξη της φάσης, ο «Δικέφαλος» κέρδισε πέναλτι σε χέρι του Ζόμπνιν εντός περιοχής. Ο Ισραηλινός Γκρίνφελντ πήγε στη βούλα και από εκεί ο Πρίγιοβιτς, ευστοχώντας, ξαναέβαλε τους «ασπρόμαυρους» στο παιχνίδι. Η Τούμπα «ξύπνησε», ο κόσμος μπήκε στην εξίσωση του αγώνα, ενώ ο Λουτσέσκου ανακάτεψε την τράπουλα. Πήγε τον Πέλκα στο δεξιό άκρο της επίθεσης, έφερε τον Λημνιό στα αριστερά και έκανε τον Ελ Καντουρί «δεκάρι».

Η Τούμπα έκανε το… θαύμα της! Ο «Δικέφαλος» κατορθώνοντας να πάρει ψυχολογία από τον κόσμο του, να κρατήσει την μπάλα, ισορρόπησε την εικόνα μέσα στο γήπεδο και στο 37’ έφερε το ματς στα ίσια. Ο Μάτος έκανε την σέντρα και ο Λημνιός με πλασέ στην κίνηση ισοφάρισε σε 2-2. Και δεν σταμάτησε εκεί…

Στο 44’ το ματς ήρθε… Τούμπα! Πάλι με δημιουργό τον Λέο Μάτος και μετά το τραγικό λάθος του Μαξιμένκο, ο Δημήτρης Πέλκας έσπρωξε την μπάλα στην άδεια εστία και έκανε το 3-2.

Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν και το δεύτερο μέρος καλύτερα από την ελληνική ομάδα. Στο 51’ χρειάστηκε η εντυπωσιακή απόκρουση του Πασχαλάκη στο πλασέ του Πρόμες από το ένα μέτρο, με τους παίκτες του Λουτσέσκου να μην μπορούν να ισορροπήσουν στο γήπεδο, να κάνουν φθηνά πουλήματα της μπάλας, αναζητώντας τη μία φάση μπροστά από την εστία του άπειρου Μαξιμένκο, ο οποίος με μεγάλες μπαλιές επιχειρούσε να βρει αμαρκάριστο τον Κουίνσι Πρόμες και να εκμεταλλευτεί την ταχύτητά του Ολλανδού.

Η κίτρινη κάρτα από το 58’ του Ελ Καντουρί έφερε νωρίς τον Ουάρντα στο γήπεδο, καθώς ο Μαροκινός έδειχνε να είναι εκτός κλίματος και να κινδυνεύει να αφήσει την ομάδα του με παίκτη λιγότερο.

Στο 65’ ο Πέλκας βρήκε τη μια φάση. Εκλεψε την μπάλα από τον Μποκέτι, βγήκε μόνος του με τον Μαξιμένκο, ωστόσο το πλασέ του έστειλε την μπάλα να περάσει ελάχιστα δίπλα από το κάθετο δοκάρι της εστίας των φιλοξενουμένων.  Ένα λεπτό αργότερα τον μιμήθηκε ο Ουάρντα, αλλά και ο Αιγύπτιος είδε την μπάλα να μην του κάνει τη χάρη και να περνάει παράλληλα με την εστία.

Από το… πουθενά η Σπαρτάκ άγγιξε την ισοφάριση. Ένα πέναλτι, που μόνον ο Ισραηλινός Γκρίνφελντ είδε και κανείς άλλος, σε μαρκάρισμα του Χατσερίντι πάνω στο Λουίς Αντριάνο, έφερε τον Πρόμες (71’) στην άσπρη βούλα. Ο Ολλανδός εκτέλεσε, ο Πασχαλάκης απέκρουσε στην αριστερή του γωνία, η μπάλα πήγε στο δεξί δοκάρι και στη συνέχεια απομακρύνθηκε! Θεία δίκη, με την Τούμπα «όρθια» να αποθεώνει τον Ελληνα τερματοφύλακα.

MVP: Ο Λέο Μάτος έκανε ένα ακόμη εκπληκτικό παιχνίδι με την ασπρόμαυρη φανέλα και ήταν αυτός που με τις δύο ασίστ του πήρε από το χέρι τον ΠΑΟΚ και τον οδήγησε στην ανατροπή του πρώτου ημιχρόνου.

Στο ύψος του: Ο Κουίνσι Πρόμες έκανε τα πάντα για την Σπαρτάκ στο επιθετικό κομμάτι, μια μόνιμη πηγή κινδύνου για την άμυνα του «Δικεφάλου».

Ο αδύναμος κρίκος: Είχαν δίκιο οι Ρώσοι δημοσιογράφοι όταν «φώναζαν» για την απειρία του 20χρονου Αλεξάνταρ Μαξιμένκο.

Η γκάφα: Ο νεαρός τερματοφύλακας της Σπαρτάκ έκανε ένα πολύτιμο δώρο στον ΠΑΟΚ με την ασταθή απόκρουση του στη φάση του 3-2.

Το στραγάλι: Ο Ισραηλινός Γκρίνφελντ έδωσε ένα πέναλτι υπέρ της Σπαρτάκ που δεν υπήρχε, όταν Χατσερίντι και Λουίς Αντριάνο αλληλοτραβήχτηκαν εντός περιοχής, ενώ στο 19’ χαρίστηκε στον Ζιγκό που πήγε με τις τάπες πάνω στο κορμί του Πρίγιοβτς δείχνοντας του απλά την κίτρινη κάρτα.

Το ταμείο του gazzetta.gr: Τι ματσάρα στην κατάμεστη Τούμπα! Ο ΠΑΟΚ βρήκε τα ψυχικά αποθέματα, παίρνοντας ενέργεια από τους 28.000 φίλους του, να κάνει την ανατροπή και να κρατήσει ανοικτή την υπόθεση πρόκριση, που θα κριθεί την ερχόμενη Τρίτη στη Μόσχα. Ο «Δικέφαλος», που αιφνιδιάστηκε και βρέθηκε πίσω με δύο γκολ, έμεινε ζωντανός ενόψει της ρεβάνς γνωρίζοντας εκ των προτέρων πως η αποστολή του παραμένει πολύ δύσκολη. Αν ο Πέλκας δεν αστοχούσε στο τετ α τετ του με τον Μαξιμένκο, τα πράγματα μπορεί και να ήταν διαφορετικά.

Όμως, το πρώτο βήμα έγινε, ο ΠΑΟΚ καλείται να υπερασπιστεί στην «Opening Arena» το 3-2 και να κάνει το άλμα προς τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Χατσερίδης, Κρέσπο, Κάνιας, Μαουρίσιο (84’ Σάχοφ), Πέλκας, Ελ Καντουρί (61’ Ουάρντα), Λημνιός (79’ Ζαμπά), Πρίγιοβιτς.

Σπαρτάκ Μόσχας (Μ. Καρέρα): Μαξιμένκο, Εσένκο, Ζιγκό, Μποκέτι (93’ Ρασκαζόφ), Κομπάροφ, Φερνάντο, Ζόμπνιν, Ποπόφ (64’ Τιμοφέεφ), Λομοβίτσκι, Λουίζ Αντριάνο (77’ Ζε Λουίς), Πρόμες.


Πηγή : gazzetta.gr
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

ΔΩΡΕΑ ΓΙΑ ΤΟ SITE

 


Copyright © 2015 - 2022. sentragoals.gr