google.com, pub-6497066373419060, DIRECT, f08c47fec0942fa0 GP Ιαπωνίας – Κατατακτήριες – Εύκολα στην pole o Hamilton – τα θαλάσσωσε η Ferrari - sentragoals.gr
Home » , , » GP Ιαπωνίας – Κατατακτήριες – Εύκολα στην pole o Hamilton – τα θαλάσσωσε η Ferrari

GP Ιαπωνίας – Κατατακτήριες – Εύκολα στην pole o Hamilton – τα θαλάσσωσε η Ferrari

Written By news on Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2018 | 12:13 μ.μ.

O Lewis Hamilton πέτυχε έναν εκπληκτικό γύρο και με χρόνο 1:27.760 βρέθηκε με χαρακτηριστική ευκολία στην pole με τον Valtteri Bottas και τον Max Verstappen να ακολουθούν. Για μια ακόμη φορά, η Ferrari έκανε ότι μπορούσε για να κάνει το έργο των πρωταθλητών ευκολότερο, καθώς έχασε πολύτιμο χρόνο με τη λανθασμένη επιλογή ελαστικών στην αρχή του Q3.

Q1

Χωρίς κάποια ιδιαίτερη δυσκολία οι 3 κορυφαίες ομάδες, καθώς οι πρώτες τους προσπάθειες τους εξασφάλισαν την είσοδο στο Q2.Περίπου 10 λεπτά πριν από το τέλος, η διαδικασία διακόπηκε έπειτα από ένα τρακάρισμα του Ericsson. Την ίδια στιγμή είχε και ο Vettel ένα σπινάρισμα. Οι άνθρωποι της ασφάλειας της πίστας απομάκρυναν την Sauber γρήγορα και η διαδικασία συνεχίστηκε. Η μάχη επικεντρώθηκε κατά κύριο λόγω ανάμεσα στην Toro Rosso και την McLaren. Μάλιστα, 2 λεπτά πριν από το τέλος άρχισαν να πέφτουν και μερικές ψιχάλες στην πίστα. Ο LeClerc σημείωσε τον 6ο ταχύτερο χρόνο. Η McLaren ήταν για μια ακόμη φορά απογοητευτική με το 18-19 που εν τέλει βρέθηκε. Ο Sirotkin βελτίωσε όμως απλά βρέθηκε μπροστά από τις McLaren, ενώ ούτε ο Hulkenberg – ο οποίος φαινόταν πως ήταν σε πλεονεκτική θέση- κατάφερε να περάσει στο Q2. Τελευταίος ο Ericsson ο οποίος είχε τρακάρει και δε μπόρεσε, επί της ουσίας, να συμμετάσχει στο Q1.

Q2

Mercedes και Ferrari καθάρισαν και πάλι από νωρίς, με τη Mercedes να έχει το πρώτο λόγο. Νέα προβλήματα για τον Ricciardo ο οποίος ανέφερε στο team radio για μηχανικά προβλήματα. Εύκολο το πέρασμα και από τον Verstappen. Περίπου 3 λεπτά πριν από το τέλος η βροχή άρχισε να δυναμώνει και όσοι ήταν σε θέσεις 11-15 δε θα είχαν ελπίδα να βελτιώσουν. Ένα εντυπωσιακό σώσιμο έκανε ο LeClerc σε ένα σπινάρισμα. Εκτός Q3 έμειναν οι LeClerc, Magnussen, Sainz, Stroll και Ricciardo, με τον τελευταίο να μη παίρνει καν μέρος της διαδικασίας λόγω των μηχανικών προβλημάτων.

Q3


Στο Q3 η Mercedes ξεκίνησε με τα slick, ενώ η Ferrari με τα ενδιάμεσα. Άμεσα και η 2 οδηγοί της Scuderia επέστρεψαν στα pit για να βάλουν slick. Εξαιρετική πρώτη προσπάθεια του Hamilton με 1:27.7, σχεδόν 3 δέκατα ταχύτερος από τον Bottas. Απογοητευτική πρώτη προσπάθεια από τις Ferrari. Αυτή η λάθος επιλογή στην αρχή στοίχισε στην Ferrari η οποία περιορίστηκε στην 4η θέση με τον Raikkonen και την 9η με τον Vettel. Στην 3η θέση ο Verstappen. Η δεκάδα ολοκληρώθηκε με τους Grosjean, Hartley, Gasly, Ocon και στην 10η θέση χωρίς να πραγματοποιεί προσπάθεια στην 10η.



Πηγή : f1fan.gr
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

ΔΩΡΕΑ ΓΙΑ ΤΟ SITE

 


Copyright © 2015 - 2022. sentragoals.gr