google.com, pub-6497066373419060, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Διπλή ποινή για Leclerc και Ferrari, στο GP Ιαπωνίας ( video) - sentragoals.gr
Home » , , » Διπλή ποινή για Leclerc και Ferrari, στο GP Ιαπωνίας ( video)

Διπλή ποινή για Leclerc και Ferrari, στο GP Ιαπωνίας ( video)

Written By news on Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2019 | 2:13 π.μ.

Η Scuderia και ο Μονεγάσκος πιλότος της τιμωρήθηκαν από τους αγωνοδίκες για όσα έγιναν στην πίστα της Σουζούκα

Τιμωρία από τους αγωνοδίκες στη Ferrari και τον Σαρλ Λεκλέρ λόγω του ατυχήματος με τον Μαξ Φερστάπεν στην αρχή του Γκραν Πρι της Ιαπωνίας.

Ο Μονεγάσκος πιλότος κρίθηκε υπάιτιος της σύγκρουσης με τον Ολλανδό πιλότο της Red Bull στον πρώτο γύρο του αγώνα και τιμωρήθηκε με συνολική ποινή 15 δευτερολέπτων. Τα 5 για τη σύγκρουση με τον Φερστάπεν και τα άλλα 10 δευτερόλεπτα γιατί παρέμεινε στην πίστα οδηγώντας επικίνδυνα για τους υπόλοιπους οδηγούς.

Ετσι ο Λεκλέρ πέφτει στην 7η θέση από την 6η θέση την οποία κατέλαβε ο Ντάνιελ Ρικιάρντο. Παράλληλα στον Λεκλέρ επιβλήθηκαν και δύο βαθμοί ποινής.

Οι αγωνοδίκες αιτιολόγησαν την απόφασή τους με το σκεπτικό, ότι ο Λεκλέρ όφειλε να γνωρίζει ότι θα είχε μειωμένη πρόσφυση πίσω από τα άλλα αυτοκίνητα, «οπότε ο οδηγός του αυτοκινήτου νούμερο 16 φέρει την κύρια ευθύνη για αυτό το περιστατικό». Στο ίδιο σκεπτικό αναφέρεται, ότι «πρόκειται για ένα ασυνήθιστο περιστατικό για πρώτο γύρο, επειδή ενεπλάκησαν μόνον αυτά τα δύο αυτοκίνητα. Γι αυτό και δεν υπάρχουν τα συνήθη ελαφρυντικά».


Εκτός από τον Λεκλέρ τιμωρήθηκε και η Ferrari με πρόστιμο 25.000 ευρώ γιατί άφησε το μονοθέσιό της με σπασμένη αεροτομή στην πίστα. Μάλιστα ένα κομμάτι αποκολλήθηκε και έσπασε τον καθρέφτη του μονοθεσίου του Λιούις Χάμιλτον.


Στην απόφασή τους, οι αγωνοδίκες αναφέρουν, μεταξύ άλλων, ότι η Scuderia «άφησε το αυτοκίνητο στην πίστα παρά τις οφθαλμοφανείς ζημιές του και επειδή προκάλεσε η ομάδα μία επικίνδυνη κατάσταση στην πίστα παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις της προς τον αλυτάρχη του αγώνα».


Πηγή : formula1.com
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

ΔΩΡΕΑ ΓΙΑ ΤΟ SITE

 


Copyright © 2015 - 2022. sentragoals.gr