google.com, pub-6497066373419060, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Η Ferrari: Θέλει γυναίκες πιλότους στα μονοθέσια της. (video) - sentragoals.gr
Home » , , » Η Ferrari: Θέλει γυναίκες πιλότους στα μονοθέσια της. (video)

Η Ferrari: Θέλει γυναίκες πιλότους στα μονοθέσια της. (video)

Written By news on Παρασκευή 12 Ιουνίου 2020 | 9:42 μ.μ.


Η Ferrari φέρεται να έχει ξεκινήσει προσπάθειες, προκειμένου να επιτραπεί σε γυναίκες να πιλοτάρουν μονοθέσια της Formula 1. Σε συνεργασία με τη FIA, η “σκουντερία” ξεκίνησε την πρωτοβουλία “Girls on track – Rising Stars”, στην οποία υποψήφιες ηλικίας δώδεκα έως 16 ετών, θα εκπαιδευτούν τα επόμενα χρόνια, προκειμένου να μπορέσουν στο μέλλον να καθίσουν στη θέση ενός μονοθεσίου της ιταλικής ομάδας. Ο επικεφαλής της Ferrari, Ματία Μπινότο δήλωσε ενθουσιασμένος με τη νέα προσπάθεια.

Χαρακτηριστικά, ο Μπινότο δήλωσε: “Είμαστε πραγματικά ευτυχείς που συνεργαζόμαστε με τη FIA σε αυτό το καινοτόμο πρόγραμμα “Girls on Track - Rising Stars”. Είμαστε πιστά σταθεροί στην αξία που έχει η βοήθεια προς τους νέους ώστε να εξελιχθούν στον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Το FDA λειτουργεί εδώ και πάνω από μια δεκαετία, όχι απλά επιλέγοντας τους καλύτερους οδηγούς, αλλά εργάζεται επίσης στην πολιτιστική, τεχνική και ηθική τους εκπαίδευση. Έχοντας αυτό κατά νου, αισθανθήκαμε ότι έπρεπε να κάνουμε μια περαιτέρω προσπάθεια για να επεκτείνουμε τον τομέα λειτουργίας μας ώστε να συμπεριλάβουμε νεαρές γυναίκες που θέλουν να μπουν στο άθλημα”.


Στη συνέχεια, ο επικεφαλής της “σκουντερία” συμπλήρωσε: “Αν και δεν υπάρχει πραγματικό εμπόδιο στη συμμετοχή τους, γνωρίζουμε ότι είναι πιο δύσκολο για τις γυναίκες να προχωρήσουν σε αυτόν τον τομέα. Για αυτό έχουμε ανταποκριθεί με ενθουσιασμό στην πρωτοβουλία της FIA και πιστεύουμε ότι μπορούμε να προωθήσουμε ακόμη περισσότερες νέες γυναίκες μέσα σε αυτό το φανταστικό άθλημα. Ποιος ξέρει, ίσως μια μέρα να δούμε ξανά μια γυναίκα να αγωνίζεται σε αγώνα πρωταθλήματος της Formula 1 για πρώτη φορά από το 1976”.

Δείτε το σχετικό βίντεο:



Πηγή : sentragoals.gr
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

ΔΩΡΕΑ ΓΙΑ ΤΟ SITE

 


Copyright © 2015 - 2022. sentragoals.gr