google.com, pub-6497066373419060, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Η φάση των ομίλων μας προετοίμασε για εκπλήξεις και στην φάση των 16 - sentragoals.gr
Home » , , » Η φάση των ομίλων μας προετοίμασε για εκπλήξεις και στην φάση των 16

Η φάση των ομίλων μας προετοίμασε για εκπλήξεις και στην φάση των 16

Written By news on Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022 | 1:38 μ.μ.

Ένα Μουντιάλ, στο οποίο για πρώτη φορά στην Ιστορία οι συμμετέχουσες ομάδες μπήκαν χωρίς προετοιμασία εξελίχθηκε, όπως ήταν φυσιολογικό, σε ένα τουρνουά που είχε πολλές εκπλήξεις στην φάση των ομίλων. Το γεγονός ότι πλέον οι ομάδες έχουν από τρία παιχνίδια «στα πόδια» τους δεν αποκλείει την πιθανότητα να συνεχιστούν οι εκπλήξεις, ειδικά τώρα που μπαίνουμε στις «νοκ άουτ» φάσεις.

Στο μυαλό μου, με βάση το μοντέλο παιχνιδιού που παρουσίασαν αλλά και την ωριμότητα που έδειξαν στην εκτέλεση του αγωνιστικού πλάνου και στην διαχείριση των καταστάσεων και των συναισθημάτων τους, υπάρχουν τέσσερις ομάδες που έπεισαν περισσότερο: Η Βραζιλία των δύο πρώτων αγώνων, η Αργεντινή των δύο τελευταίων αγώνων, η Γαλλία στα πρώτα δύο ματς της και η Αγγλία. Αυτές είναι που πλησιάζουν περισσότερο, στο μυαλό μου, στην ιδέα να τις δω να σηκώνουν το τρόπαιο.

Στην φάση των 16 περιμένω να συνεχιστούν οι εκπλήξεις. Διότι θεωρώ μεν την Ολλανδία φαβορί, αλλά η εικόνα των ΗΠΑ σου δημιουργεί την αίσθηση ότι «γίνεται» να κάνουν την έκπληξη. Η Κροατία έχει την εμπειρία και την προσωπικότητα του φαβορί, αλλά η Ιαπωνία έχει δύο παραστάσεις, απέναντι σε Γερμανία και Ισπανία που της δείχνουν ότι «γίνεται». Η Πορτογαλία παίζει πολύ προσεκτικά, έως και συντηρητικά, για να υποθέσεις ότι μπορεί να αφήσει περιθώριο να πάθει ζημιά, αλλά η Ελβετία είναι επίσης μια προσεκτική ομάδα που παίζει με ένταση, συνεπώς και εδώ «γίνεται», έστω και αν φτάσουμε με το 0-0 στα πέναλτι. Η Ισπανία είναι φαβορί απέναντι στο Μαρόκο, αλλά το Μαρόκο έχει δημιουργήσει μια ενδιαφέρουσα δυναμική, ικανή να σε βάλει στη σκέψη περί της πιθανότητας να κάνει την έκπληξη και να «τιμωρήσει» την Ισπανία αν το ρίξει στο «τίκι τάκα» προτού καθαρίσει το ματς.

Προφανώς δεν μπορώ εύκολα να πιστέψω ότι είναι δυνατόν να σημειωθούν τόσες εκπλήξεις. Ούτε θεωρώ απίθανο η έκπληξη να έρθει από κάποιο άλλο ζευγάρι. Και αυτό είναι το καλό σε τούτο το πρωτόγνωρο χειμερινό Μουντιάλ: το στοιχείο του απρόβλεπτου έχει ενισχυθεί. Τόσο, που στις προδιαγραφές μας προετοιμάζει για συγκλονιστική εξέλιξη μέχρι να φτάσουμε στο τέλος της διαδρομής και να μάθουμε ποιος θα σηκώσει το τρόπαιο.



Πηγή : antenna.gr
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

ΔΩΡΕΑ ΓΙΑ ΤΟ SITE

 


Copyright © 2015 - 2022. sentragoals.gr