google.com, pub-6497066373419060, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Ο Verstappen ξεπερνά τον Alonso την πρώτη μέρα των δοκιμών προετοιμασίας του 2023 στο Μπαχρέιν - sentragoals.gr
Home » , , » Ο Verstappen ξεπερνά τον Alonso την πρώτη μέρα των δοκιμών προετοιμασίας του 2023 στο Μπαχρέιν

Ο Verstappen ξεπερνά τον Alonso την πρώτη μέρα των δοκιμών προετοιμασίας του 2023 στο Μπαχρέιν

Written By news on Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2023 | 12:57 μ.μ.

Ο Max Verstappen της Red Bull συνέχισε από εκεί που σταμάτησε το 2022, ξεπερνώντας τα χρονικά φύλλα πριν από τον Fernando Alonso της Aston Martin, καθώς οι δοκιμές πριν από τη σεζόν ξεκίνησαν στο Bahrain International Circuit την Πέμπτη.

Ο Verstappen ηγήθηκε τόσο της πρωινής όσο και της απογευματινής συνεδρίας, καθώς η ζέστη της ερήμου μεταβαλλόταν σε πιο ήπιες συνθήκες λυκόφωτος, ολοκληρώνοντας τη μέρα με χρόνο αναφοράς 1 m 32.837s – μια σύντομη εκδρομή εκτός τροχιάς στη στροφή 10 το μόνο δράμα που αναφέρθηκε.

Ενώ η πλειονότητα των ομάδων επέλεξε να μοιράσει το τρέξιμό τους στις δύο συνεδρίες, η Red Bull κράτησε τον Verstappen στο μονοθέσιο όλη μέρα, με τον Ολλανδό να ξεπερνά το ορόσημο των 150 γύρων.

Ο Verstappen τελείωσε την ημέρα με ένα λεπτό 0,029 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Alonso, ο οποίος ανέβασε τα φύλλα χρόνου το βράδυ μετά από μια διαταραγμένη έναρξη των διαδικασιών για την Aston Martin που περιλάμβανε μια πρωινή στάση για τον έφεδρο οδηγό Felipe Drugovich .


Ferrari ήταν τρίτη και τέταρτη με τους Carlos Sainz και Charles Leclerc αντίστοιχα, καθώς το νέο αφεντικό της ομάδας Frederic Vasseur χαιρέτισε τη σύνθεση των οδηγών της ομάδας και μίλησε για ένα θετικό ξεκίνημα για το SF-23.

Ο Λάντο Νόρις πήρε την πέμπτη θέση για τη McLaren καθώς αναπλήρωσε τον χαμένο χρόνο μετά από μια απροσδιόριστη παραμονή στο γκαράζ, μπροστά από τον οδηγό της Mercedes, Λιούις Χάμιλτον και τον Άλεξ Άλμπον του Ουίλιαμς, που ηγήθηκαν των πρωινών χιλιομέτρων.

Ο Zhou Guanyu της Alfa Romeo σημείωσε τον όγδοο ταχύτερο χρόνο, λίγο λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο από τον ρυθμό, καθώς ο George Russell της Mercedes και ο Rookie της Williams, Logan Sargeant – ο ταχύτερος νεοφερμένος της ημέρας – ολοκλήρωσαν το top 10.

Ο Νικο Χούλκενμπεργκ που επέστρεφε στη F1 κατέλαβε την 11η θέση, καθώς έφτιαξε το νέο μονοθέσιο του Haas, μπροστά από τον Valtteri Bottas (Alfa Romeo) και έναν άλλο πρωτάρη στο Nyck de Vries του AlphaTauri.

Δοκιμές πριν από τη σεζόν: Τα πρώτα αυτοκίνητα βγήκαν στην πίστα

Ο Ντρούγκοβιτς τερμάτισε 14ος καθώς ανέρρωσε από το περιστατικό που είχε σχέση με τα ηλεκτρικά, που προκάλεσε κόκκινη σημαία στην έξοδο της στροφής 4, με τον κυρίαρχο πρωταθλητή της F2 να δίνει στην Aston Martin το 2023 το επίσημο ντεμπούτο της απουσία του τραυματία Λανς Στρολ .

Αυτό δεν ήταν το μόνο ζήτημα για την Aston Martin την ημέρα έναρξης των διαδικασιών στο Sakhir, καθώς η απογευματινή συνεδρία του Alonso στο τιμόνι καθυστέρησε επίσης ενώ οι μηχανικοί πραγματοποίησαν ελέγχους στο πάτωμα του AMR23.

Ο Yuki Tsunoda ήταν 15ος για το AlphaTauri, μπροστά από το ζεύγος των Alpine Pierre Gasly και Esteban Ocon, με τον οδηγό της McLaren Oscar Piastri (ο άλλος πρωτάρης του 2023) και τον Kevin Magnussen του Haas να ολοκληρώνουν τη σειρά – το πεδίο καλυπτόταν λίγο περισσότερο από δύο δευτερόλεπτα.

Οι ομάδες θα ανασυνταχθούν τώρα στη μάντρα του Μπαχρέιν για μια απογευματινή ενημέρωση προτού επιστρέψουν στη δράση την Παρασκευή (1000 τοπική ώρα), όταν θα στοχεύσουν να αξιοποιήσουν τις αρχικές τους γνώσεις και να πάρουν μερικά πιο ουσιαστικά χιλιόμετρα στην τράπεζα.



Πηγή : formula1.com
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

ΔΩΡΕΑ ΓΙΑ ΤΟ SITE

 


Copyright © 2015 - 2022. sentragoals.gr