google.com, pub-6497066373419060, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Alpine: Προειδοποιείται ο επικεφαλής, Otmar Szafnauer - sentragoals.gr
Home » , , » Alpine: Προειδοποιείται ο επικεφαλής, Otmar Szafnauer

Alpine: Προειδοποιείται ο επικεφαλής, Otmar Szafnauer

Written By news on Τρίτη 16 Μαΐου 2023 | 3:06 μ.μ.

Αφού «χαντάκωσε» σύσσωμη την ομάδα για «ερασιτεχνισμό», ο διευθύνων σύμβουλος της Alpine, Laurent Rossi προειδοποιεί τον επικεφαλής, Otmar Szafnauer τονίζοντας πως είναι ο τελικός υπόλογος και υπεύθυνος για τις επιτυχίες ή τις αποτυχίες της γαλλικής ομάδας. 

Ο Szafnauer πήγε στην Alpine στο ξεκίνημα της σεζόν του 2022, αφήνοντας την ίδια θέση που κατείχε στην Aston Martin για πάνω από μία δεκαετία. Η σεζόν για τους Γάλλους πέρυσι, κρίθηκε άκρως επιτυχημένη, καθώς τερμάτισαν 4οι στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών, πίσω μόνο από τις Red Bull Racing, Ferrari και Mercedes.

Η αρχή του 2023 όμως, είναι μέχρι στιγμής αρκετά δύσκολη για την Alpine. Η ομάδα από το Ένστοουν, έχει βιώσει ήδη σε 5 αγώνες προβλήματα αξιοπιστίας, συν τη σύγκρουση των Pierre Gasly και Esteban Ocon στην Αυστραλία. Οι Γάλλοι αυτή τη στιγμή, είναι στους κατασκευαστές στην 6η θέση, ισόβαθμοι στους 14 με τη McLaren. 

Παρότι, ο - στις αρχές - μέτριος ρυθμός του μονοθεσίου βελτιώνεται σταθερά, ο Laurent Rossi μίλησε καυστικά για την απόδοση της Alpine μέχρι τώρα στη σεζόν. Μάλιστα, στηρίχθηκε στο ότι η Alpine δέχεται ειδικές παροχές από την αδερφική εταιρεία, τη Renault με σκοπό την επιτυχία των Γάλλων στη Formula 1.

Ο διευθύνων σύμβουλος, μίλησε στο γαλλικό μέσο, Canal+ και χαρακτήρισε το ξεκίνημα της Alpine «απαράδεκτο».

Αναλυτικά, οι δηλώσεις του: «Είναι υπεύθυνος για την απόδοση της ομάδας, αυτή είναι η δουλειά του. Δεν κρυβόμαστε σε αυτά. Ο Otmar, ήρθε για να καθοδηγήσει την ομάδα μέσα στη σεζόν και για τις επόμενες σεζόν, με στόχο την επίτευξη ορισμένων επιτυχιών που έχουμε θέσει, όπως η σταθερή εξέλιξη».

«Τα πρώτα δύο χρόνια μας, τερματίσαμε 5οι και 4οι αντίστοιχα. Επόμενος στόχος είναι τα βάθρα, επομένως, αυτή είναι η αποστολή του, να ανατρέχει την παρούσα κατάσταση και να φέρει την απόδοση που θέλουμε στην πίστα».

«Είχαμε μία ομάδα που τα πήγε καλά σε λογικό βαθμό πέρυσι, πήραμε την 4η θέση που είναι η καλύτερη βελτίωση που είχαμε εδώ και καιρό, έδειξε πολλά υποσχόμενη. Πάνω κάτω, είναι τα ίδια άτομα στην ομάδα, άρα δεν δέχομαι πως δεν μπορούμε να διατηρήσουμε έστω αυτό».

«Ναι, είναι ο Otmar και οι υπόλοιποι, γιατί ο Otmar δεν κάνει από μόνος του τα πάντα. Αλλά η ευθύνη πέφτει και βαραίνει τον Otmar, πάντα» τα σκληρά και επιθετικά λόγια του Laurent Rossi.



Πηγή : antenna.gr
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

ΔΩΡΕΑ ΓΙΑ ΤΟ SITE

 


Copyright © 2015 - 2022. sentragoals.gr