google.com, pub-6497066373419060, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Σιδεροκέφαλος (video) - sentragoals.gr
Home » , , » Σιδεροκέφαλος (video)

Σιδεροκέφαλος (video)

Written By news on Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015 | 11:22 μ.μ.

Ο ακίνδυνος Παναθηναϊκός με κορυφαίο του γηπέδου και σκόρερ του (με κεφαλιά) τον Ράσμους Τελάντερ πήρε μεγάλη νίκη (1-0) επί της Ξάνθης στα «Πηγάδια» και ανέβηκε στην κορυφή της Σούπερ Λιγκ.


Οι «πράσινοι» αντιμετώπισαν πολλά προβλήματα απέναντι στην πολύ καλά διαβασμένη Skoda, όμως τελικά κατάφεραν να φύγουν με το «τρίποντο», το τρίτο τους διαδοχικό στο πρωτάθλημα, χάρη στην φοβερή κεφαλιά του Δανού αμυντικού στο 83’.

Έτσι, με την πέμπτη της νίκη σε έξι αναμετρήσεις η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου έπιασε στην κορυφή της βαθμολογίας τον Ολυμπιακό που την Κυριακή παίζει με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Αντίθετα, οι Ακρίτες γνώρισαν τη δεύτερη φετινή τους ήττα και παρέμειναν στους έξι βαθμούς.

Πως  έπαιξαν

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου παρέταξε τη Skoda Ξάνθη με σύστημα 4-2-3-1 και τον Τσέναμο στο τέρμα. Δεξιά στην άμυνα αγωνίστηκε ο Μπέρτος, αριστερά ο Γουάλας και σέντερ μπακ ο Λισγάρας με τον Φλίσκα. Αμυντικά χαφ ήταν ο Παπαστεριανός με τον Λουσέρο, δεξί εξτρέμ ο Ντιμιτρόφ, αριστερό ο Χερέα και πίσω από τον προωθημένο Καπετάνο κινούνταν ο Βασιλακάκης.

Το ίδιο σύστημα επέλεξε και ο Γιάννης Αναστασίου για τον Παναθηναϊκό, με τον Στιλ να βρίσκεται κάτω από τα δοκάρια. Στο δεξί άκρο της άμυνας αγωνίστηκε ο Μαρινάκης, στο αριστερό ο Νάνο και στόπερ ήταν ο Ταυλαρίδης με τον Τελάντερ. Αμυντικά χαφ ήταν ο Λαγός με τον Ζέκα, δεξιά τους και λίγο πιο μπροστά κινούνταν ο Καλτσάς, αριστερά ο Αμπέντ και πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Μπεργκ ήταν ο Ατζαγκούν.

Πολλά λάθη, ελάχιστες ευκαιρίες

Το πρώτο ημίχρονο ήταν ισορροπημένο, με τον Παναθηναϊκό να έχει την κατοχή της μπάλας (39%-61%) με το μέρος του, αλλά να μην απειλεί την εστία της Ξάνθης. Και αυτό διότι οι Ακρίτες πρέσαραν σωστά σε όλο το γήπεδο και δεν άφηναν κενούς διαδρόμους προς την εστία του Τσέναμο.

Οι «πράσινοι» από το ξεκίνημα του αγώνα ανέλαβαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, όμως αντιμετώπισαν πολλά προβλήματα στο κομμάτι της ανάπτυξης. Έχοντας απέναντι τους μία ομάδα με σωστές αποστάσεις μέσα στο γήπεδο, που πρέσαρε ψηλά, δεν μπορούσαν να αναπτυχθούν με επιτυχία και αναλώνονταν σε λάθη (25) στη μεσαία γραμμή. 

Όλα αυτά μέχρι το 30ο λεπτό, αφού από εκεί και πέρα, ο Παναθηναϊκός βρήκε τρόπους να διασπάσει τη συμπαγή άμυνα των γηπεδούχων και έγινε πιο απειλητικός. Μάλιστα, στο 40’ δημιούργησε και την πρώτη του τελική προσπάθεια στο ματς με ένα μακρινό σουτ του Αμπέντ που μπλόκαρε χωρίς δυσκολία ο Τσέναμο. Έτσι, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια ισόπαλες  και άφησαν ανοιχτούς λογαριασμούς για την επανάληψη.

«Απόδραση» με Τελάντερ

Στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου η εικόνα του ματς δεν άλλαξε. Ο Παναθηναϊκός ναι μεν έδειξε διάθεση να γίνει πιο απειλητικός, όμως δεν είχε λύσει το πρόβλημα της ανάπτυξης. Εξακολουθούσε να τα βρίσκει... σκούρα απέναντι στη συμπαγή άμυνα των γηπεδούχων και στο 66’ λίγο έλειψε να βρεθεί με την πλάτη στον... τοίχο, όμως ο Στιλ είπε «όχι» σε κεφαλιά του Βασιλακάκη και κράτησε το μηδέν για την εστία του.

Από εκεί και πέρα, οι δύο προπονητές φρέσκαραν τις ενδεκάδες τους, όμως με εξαίρεση ένα μακρινό σουτ του Καρέλη (73’) το οποίο μπλόκαρε ο Τσέναμο δεν άλλαξε κάτι. Ο Παναθηναϊκός είχε την κατοχή της μπάλας, όμως με βάση την εικόνα του ματς θα έπρεπε να συμβεί κάτι φοβερό για να «αποδράσει» από τα «Πηγάδια».

Τελικά,  και ενώ τα χρονικά περιθώρια στένευαν, τη λύση έδωσε η άμυνα των «πρασίνων» και συγκεκριμένα ο Τελάντερ. Ο Δανός έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Νάνο στο 83’ σηκώθηκε στο πρώτο δοκάρι και με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και ο Παναθηναϊκός έφυγε με ένα πολύτιμο «τρίποντο» από την Ξάνθη.


Οι συνθέσεις των ομάδων:

Skoda Ξάνθη (Ραζβάν Λουτσέσκου): Τσέναμο, Μπέρτος (86’ Νιέτο), Γουάλας, Λουσέρο, Βασιλακάκης, Παπαστεριανός, Χερέα, Φλίσκας, Καπετάνος (64’ Κρίστοφερ), Λισγάρας, Ντιμιτρόφ (57’ Μπαξεβανίδης).

Στον πάγκο: Γκαραβέλης, Φαρκας, Ζαραδούκας, Ράνος.

Παναθηναϊκός (Γιάννης Αναστασίου): Στιλ, Αμπέντ, Λαγός, Μπεργκ, Μαρινάκης, Ατζαγκούν (82’ Λουντ), Ταυλαρίδης (64’ Σάντσεθ), Νάνο, Καλτσάς (59’ Καρέλης), Τελάντερ, Ζέκα.

Στον πάγκο: Κοτσόλης, Κουτρουμπής, Κλωναρίδης, Πράνιτς.

Διαιτητής: Μ. Βοσκάκης
Βοηθοί: Ε. Βλάσσης, Ε. Καλφάκης

Τέταρτος: Α. Παππάς


Πηγή : novasports.gr
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

ΔΩΡΕΑ ΓΙΑ ΤΟ SITE

 


Copyright © 2015 - 2022. sentragoals.gr