google.com, pub-6497066373419060, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Γκραν Πρι Αυστραλίας, Μπαχρέιν, Κίνας: Η Pirelli ανακοίνωσε τις επιλογές των ελαστικών - sentragoals.gr
Home » , , » Γκραν Πρι Αυστραλίας, Μπαχρέιν, Κίνας: Η Pirelli ανακοίνωσε τις επιλογές των ελαστικών

Γκραν Πρι Αυστραλίας, Μπαχρέιν, Κίνας: Η Pirelli ανακοίνωσε τις επιλογές των ελαστικών

Written By news on Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018 | 9:24 μ.μ.

Μπορεί η 25η Μαρτίου να απέχει αρκετά καθώς τότε θα ανοίξει η αυλαία του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1, όμως λόγω κανονισμών η Pirelli ανακοίνωσε τις συνθέσεις των ελαστικών που θα χρησιμοποιήσουν οι οδηγοί στα τρία πρώτα Γκραν Πρι της σεζόν.

Βάση των κανονισμών για τα Γκραν Πρι που διεξάγονται εκτός Ευρώπης η Pirelli θα ανακοινώνει τις επιλογές των ελαστικών 14 εβδομάδες πριν τη διεξαγωγή τους, ενώ για τους αγώνες εντός Ευρώπης 8 εβδομάδες πριν.

Φέτος η Pirelli θα έχει 7 διαφορετικές γόμες, όπου σε κάθε Γκραν Πρι θα επιλέγει τρείς, με την πιο μαλακή να είναι υποχρεωτική για τους 10 οδηγούς που έχουν προκριθεί στο Q3, την τελευταία δηλαδή περίοδο των χρονομετρημένων δοκιμών που «βγάζει» και την pole position.

Aυτά τα ελαστικά μετά το τέλος του Q3 θα επιστρέφονται στην Pirelli όπου στον αγώνα θα χρησιμοποιούνται οι άλλες δύο γόμες.

Έτσι για το πρώτο Γκραν Πρι του 2018, 25 Μαρτίου, στη μακρινή Αυστραλία οι διαθέσιμες γόμες είναι με τα κίτρινα χαρακτηριστικά (μαλακή σύνθεση γόμας), κόκκινα χαρακτηριστικά (πολύ μαλακή γόμα) και μωβ (υπερμαλακή γόμα).

Τα μωβ ελαστικά θα χρησιμοποιηθούν στις χρονομετρημένες δοκιμές και τα άλλα δύο (κίτρινα/κόκκινα) στον αγώνα.

Στο Γκραν Πρι του Μπαχρέιν, 8 Απριλίου, οι τρείς επιλογές είναι με άσπρα χαρακτηριστικά (μέση σύνθεση γόμας),  κίτρινα χαρακτηριστικά (μαλακή σύνθεση γόμας), κόκκινα χαρακτηριστικά (πολύ μαλακή γόμα).

Στα χρονομετρημένα οι οδηγοί θα «φορέσουν» την πιο μαλακή από τις τρείς, την κόκκινη δηλαδή και στο Γκραν Πρι τα «άσπρα» και «κίτρινα» ελαστικά.

Τρίτο Γκραν Πρι της χρονιάς αυτό της Κίνας, 15 Απριλίου.

Οι τρείς επιλογές είναι με άσπρα χαρακτηριστικά (μέση σύνθεση γόμας),  κίτρινα χαρακτηριστικά (μαλακή σύνθεση γόμας) και μωβ (υπερμαλακή γόμα).

Τα μωβ Pirelli θα χρησιμοποιηθούν στις χρονομετρημένες δοκιμές και τα άλλα δύο (κίτρινα/άσπρα) στον αγώνα.


Παρατηρούμε λοιπόν ότι η κίτρινη γόμα (η μαλακή) θα χρησιμοποιηθεί και στα τρία πρώτα Γκραν Πρι της σεζόν.


Πηγή : motori.gr
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

ΔΩΡΕΑ ΓΙΑ ΤΟ SITE

 


Copyright © 2015 - 2022. sentragoals.gr