google.com, pub-6497066373419060, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Η Honda ελέγχει αν η αναβάθμιση του κινητήρα αν μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο Ιαπωνικό Grand Prix - sentragoals.gr
Home » , , » Η Honda ελέγχει αν η αναβάθμιση του κινητήρα αν μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο Ιαπωνικό Grand Prix

Η Honda ελέγχει αν η αναβάθμιση του κινητήρα αν μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο Ιαπωνικό Grand Prix

Written By news on Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2018 | 2:03 μ.μ.

Η Honda θα δοκιμάσει τον αναβαθμισμένο κινητήρα της Formula 1 για να βεβαιωθεί ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο Ιαπωνικό Grand Prix αυτής της εβδομάδας αφού αποφάσισε να μην τον χρησιμοποιήσει στη Ρωσία.

Ο Ιαπωνικός κατασκευαστής εισήγαγε την τελευταία του προδιαγραφή στην πρακτική της Παρασκευής στο Σότσι για την ομάδα της Toro Rosso, αλλά επανήλθε σε παλαιότερη spec για το υπόλοιπο Σαββατοκύριακο.

Αυτό ήταν ένα προληπτικό μέτρο αφού η Honda ανακάλυψε κάποια "ακατάλληλη συμπεριφορά" του κινητήρας .

Είναι σίγουρη ότι θα είναι σε θέση να επαναφέρει τον αναβαθμισμένο κινητήρα, χωρίς ποινή, για τον αγώνα της στο Suzuka, αλλά δεν θα ξέρει για λίγο μέχρι αργότερα αυτή την εβδομάδα.

"Πρέπει να αξιολογήσουμε τα δεδομένα δοκιμών", ανέφερε ο τεχνικός διευθυντής της Honda Toyoharu Tanabe.

"Σχεδιάζουμε να έχουμε ένα dyno test με το νέο spec και στη συνέχεια θα προσπαθήσουμε να βελτιστοποιήσουμε.

"Στη συνέχεια, αν το επίπεδο βελτιστοποίησης είναι κατάλληλο για την εφαρμογή του αγώνα, θα αποφασίσουμε ναι ή όχι [αν το χρησιμοποιήσουμε]".

Το sentragoals.gr αντιλαμβάνεται ότι ο κινητήρας υπέφερε από υψηλότερες ταλαντώσεις από ό, τι αναμενόταν όταν έτρεχε σε τροχιά, γεγονός που υποβαθμίζει κυρίως την οδηγική ικανότητα.

Όλοι οι κινητήρες δοκιμάζουν τις διακυμάνσεις σε τροχιά, αλλά μπορούν να επιδεινωθούν αν δεν βαθμονομηθούν σωστά σε σχέση με τις συχνότητες από το ίδιο το πλαίσιο.

Η Honda υπέστη ένα επιθετικό παράδειγμα αυτού του έτους στις αρχές του 2017 με τον αναθεωρημένο σχεδιασμό του κινητήρα.

Στην παρούσα κατάσταση, η Honda πιστεύει ότι θα είναι σε θέση να κάνει τις απαραίτητες βελτιώσεις σε λίγες μόνο μέρες.

"Δεν είναι πολύ εύκολο, αλλά δεν είναι αδύνατο να βελτιστοποιηθεί η αναβαθμιση του  κινητήρα", δήλωσε ο Tanabe.

Ο αναβαθμισμένος κινητηρας της  Honda δοκιμασε ηToro Rosso και οι οδηγοί της στη Ρωσία, με τον επικεφαλής της ομάδας Franz Tost να δηλώνει ότι  είναι ικανοποιημένος από την πρόοδο της Honda.

"Η απλή και εύκολη είναι δύναμη", είπε. "Βλέπουμε κάποια βελτίωση όπως περίμενε, αυτό είναι το κύριο στοιχείο που βρήκαμε αυτό το Σαββατοκύριακο με τη νέα μονάδα.

"Είμαστε στην ευχάριστη θέση να εισαγάγουμε ένα νέο αναβαθμισμένο spec εδώ για την Παρασκευή. Δεν είμαστε τόσο χαρούμενοι που χρειαζόμαστε να αλλάξουμε και να βγάλουμε πίσω τα spec για το Σάββατο και την Κυριακή.

"Βλέπουμε κάποιες θετικές επιδόσεις με το νέο spec. Είναι πραγματικά αρνητικό, αλλά για μας είναι θετικό, [ότι] βρήκαμε κάποιους τομείς που πρέπει να βελτιώσουμε για την εφαρμογή αγώνα. " Γι 'αυτό είναι 50/50! "

Η μετάβαση σε ένα παλαιότερο spec κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου έδωσε επίσης την Honda μια απροσδόκητη ευκαιρία να κάνει μια ομοειδή για σύγκριση μεταξύ των κινητήρων.


Ο Tanabe δήλωσε: "Ναι, όχι μόνο για μέγιστη ισχύ, αλλά και περιοχές χαμηλής ταχύτητας. 


Πηγή : motorsport.com
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

ΔΩΡΕΑ ΓΙΑ ΤΟ SITE

 


Copyright © 2015 - 2022. sentragoals.gr