google.com, pub-6497066373419060, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Και επίσημα ο Mick Schumacher στην ομάδα της Ferrari! - sentragoals.gr
Home » , , » Και επίσημα ο Mick Schumacher στην ομάδα της Ferrari!

Και επίσημα ο Mick Schumacher στην ομάδα της Ferrari!

Written By news on Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019 | 1:39 μ.μ.

Ο Mick Schumacher, γιος του επτά φορές παγκόσμιου πρωταθλητή της Formula 1, Michael, έχει προσχωρήσει επίσημα στο πρόγραμμα νέων οδηγών της Ferrari, όπως φημολογούνταν το τελευταίο διάστημα.

Η Ferrari επιβεβαίωσε τη συμφωνία αυτή με τον Schumacher και ανακοίνωσε ότι θα συμμετάσχουν επίσης και οι δύο οδηγοί της Formula 2, Callum Ilott και Giuliano Alesi, καθώς και ο Marcus Armstrong, ο Robert Schwartzman, ο Enzo Fittipaldi και ο Gianluca Petecof. Ο νικητής ενός αγώνα της Formula 2, Antonio Fuoco, και ο μακροχρόνια αγωνιζόμενος στην Formula 3, Guan Yu Zhou, που θα βρεθούν στο πρωτάθλημα της Formula 2 φέτος, δεν περιλαμβάνονται πλέον στην ακαδημία οδηγών της Ferrari.

Ο νέος ηγέτης της Ferrari, Mattia Binotto, ήταν μηχανικός στην ομάδα του Maranello όταν ο Michael Schumacher κατακτούσε για πέντε συνεχή έτη τον τίτλο από το 2000 έως το 2004.

«Για κάποιον σαν εμένα που τον γνωρίζει από τη γέννησή του, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η υποδοχή του Mick στη Ferrari έχει ιδιαίτερο συναισθηματικό νόημα», είπε ο Binotto.

 

«Αλλά σαφώς και τον επιλέξαμε για το ταλέντο του, τις ανθρώπινες και τις επαγγελματικές του ιδιότητες που τον έχουν διακρίνει ήδη από την νεαρή του ηλικία».

Ο Schumacher δήλωσε «ενθουσιασμένος» που θα γίνει μέλος της Ferrari λόγω της σχέση του ονόματός του με την ιταλική ομάδα, αλλά και της ιστορίας της στην Formula 1. Θυμίζουμε ότι ο πατέρας του συμπλήρωσε 11 σεζόν με την ομάδα στην F1.

«Είναι περισσότερο από προφανές ότι η Ferrari έχει σπουδαία θέση στην καρδιά μου, διότι από την στιγμή που γεννήθηκα αυτή η ομάδα υπήρχε στην καρδιά της οικογένειάς μου», δήλωσε ο Schumacher.

«Έτσι είμαι ευτυχής και σε προσωπικό επίπεδο για αυτήν την ευκαιρία.»

Η κίνηση αυτή θα δώσει αρκετά στον Schumacher, ο οποίος προετοιμάζεται να αγωνιστεί στη Formula 2 αυτήν τη σεζόν και να κάνει τα πρώτα του χιλιόμετρα σε ένα σύγχρονο μονοθέσιο της F1 κατά τη διάρκεια του 2019.

Υπάρχουν δύο διήμερες δοκιμές που έχουν προγραμματιστεί κατά τη διάρκεια της σεζόν, και δύο από αυτές τις ημέρες πρέπει να ολοκληρωθούν από έναν οδηγό ο οποίος δεν έχει αγωνιστεί σε περισσότερους από δύο αγώνες του παγκόσμιου πρωταθλήματος της F1.


Ο Schumacher θα μπορούσε επίσης να τεθεί στη διάθεση των Haas και Sauber, ακόμη και για συμμετοχή σε ελεύθερες δοκιμές.


Πηγή : f1fan.gr
Share this article :

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

ΔΩΡΕΑ ΓΙΑ ΤΟ SITE

 


Copyright © 2015 - 2022. sentragoals.gr